Širokov: UEFA je odlučila da se meč sa Crnogorcima nastavi

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širokov: UEFA je odlučila da se meč sa Crnogorcima nastavi

Kapiten fudbalske reprezentacije Rusije Roman Širokov demantovao je ruske medije da je crnogorski golman Vukašin Poleksić bio u prednosti kod penala u 66. minutu kvalifikacione utakmice za EURO2016, koja je nedugo zatim prekinuta zbog incidenata.

Ruski mediji su objavili fotografiju na kojoj se vidi da su crnogorski navijači uperili Širokovu laser u oči prilikom izvođenja jedanaesterca.

"Ne, laser nije uticao na moj šut. Bilo bi potcjenjivački i nekorektno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prema sjajnoj odbrani golmana Crne Gore. I uopšte ne mislim da sam loše šutirao, jer je lopta otišla tamo gdje sam želeo. Problem je bio u tome što me je njihov golman „navukao” da šutiram u pogrešnu stranu. Učinio je da budem siguran da će se baciti u levo", kazao je Širokov, a prenose "Vijesti".

Kapiten ruske reprezentacije jedini je iz tabora „zbornaje” nakon nemilih scena prihvatio da se obrati novinarima. Svi ostali njegovi saigrači prošli su pored pretstavnika medija ne udostojivši ih ni pogleda, pišu Vijesti i prenose sledeće reči Širokova:

"Sudija je bio protiv da se utakmica nastavi posle povrede Akinfejeva. Ipak, odluku o nastavku je donela UEFA, a mi igrači smo želeli da igramo i pobedimo. Tačno je da smo od starta bili u neravnopravnom položaju, ostali smo bez prvog golmana i jedne izmene, i bilo bi mi razumljivo da utakmica nije nastavljena. I nipošto se ne smeju kriviti crnogorski igrači za dešavanja na terenu. Oni su samo žrtve svojih navijača i nesrećnog spleta okolnosti, jer se baklje bacaju često i gotovo svuda, ali retkost je da pogode igrača", objasnio je Širokov.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KAPITEN RUSIJE: Crnogorci su žrtve svojih navijača!

Izvor: HotSport.rs, 29.Mar.2015

Kapiten ruske fudbalske reprezentacije Roman Širokov potvrdio je da je UEFA odlučila da se meč nastavi posle incidenta u 20. sekundi meča kada je golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu.. . Crna Gora je posle incidenata na utakmici igranoj u petak pred velikom kaznom, a pogađanje bakljom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.