“Širiti prijateljstvo” u Regiji: Crnogorski vojnici slavili u prijateljskoj utakmici protiv “Kosova”

Izvor: KMnovine.com, 29.Nov.2014, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Širiti prijateljstvo” u Regiji: Crnogorski vojnici slavili u prijateljskoj utakmici protiv “Kosova”

Fudbalske ekipe tzv "Bezbedonosnih snaga Kosova" (BSK) i Oružanih snaga Crne Gore odigrale su u Prištini prijateljsku utakmicu.

...

Utakmicu su dobili Crnogorci rezultatom 3:9. Bila je ovo revanš utakmica, pošto se prva igrala u Podgorici prošlog meseca.

Medalje i zahvalnice pripadnicima BSK-a uručio je pukovnik Vojske Crne Gore, Željko Žegarac, a gostujućoj ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << pukovnik Bezbjedonosnih snaga Kosova, Naim Haziri.

Žegarac i Haziri složili su se da ovakve sportske utakmice i druženja služe širenju mira, prijateljstva i relaksaciji odnosa na Balkanu.

“Mislim da mi, kao vojnici možemo pokazati da smo i putem sporta odgovorni za širenje prijateljstva na ovim prostorima. Mislim da sa ovakvim susretima to i pokazujemo. Nadam se da ovo neće biti poslednji meč i inicijativa i sa naše strane i od strane kolega sa kojima sam razgovarao juče bila je da se ovakvi susreti nastave i naredne godine i da u praksi pokažemo da dve vojske rade na osnaženju prijateljskih odnosa na Balkanu i šire”, kazao je pukovnik Željko Žegarac.

Pukovnik Naim Haziri je potvrdio da je današnja utakmica nastavak saradnje BSK-a i Vojske Crne Gore.

“Mi u saradnji sa VCG imamo sveobuhvatnu saradnju i u okviru te saradnje imamo i druge obuke. Verujem da ćemo i ubuduće sarađivati i u oblasti sporta i u oblasti bezbednosti na regionalnom nivou”, kazao je Haziri.

Pukovnik Žegarac je istakao da je Crna Gora članica Svetskog odbora sportskih vojnih igara čiji je moto “Mir putem sporta” i poželio je da se i tzv "Kosovo" uskoro učlani u taj odbor.

Izvor: Srbi na okup

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.