Sin legendarnog golmana Vojvodine na probi u Arsenalu!

Izvor: Sportal.rs, 23.Okt.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin legendarnog golmana Vojvodine na probi u Arsenalu!

Srbija ne mora da brine za budućnost kada su u pitanju fudbalski golmani. Posle Predraga Rajkovića i Vanje Milinković-Savića, naša zemlja je na putu da iznedri još jednog čuvara mreže na duge staze. U pitanju je Mile Svilar (15), sin legendarnog golmana Vojvodine Ratka Svilara, koji je svoju karijeru počeo u Antverpenu, a trenutno brani boje omladinskog pogona Anderlehta.

Prema pisanju stranih medija Svilar je na korak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << do prelaska u Arsenal, a već je odbio ponude Čelsija i Mančester junajteda. Golobradi čuvar mreže koji ima i belgijsko državljanstvo trebalo bi da naredne dane provede u kampu "tobdžija" nakon čega će najverovatnije potpisati ugovor. On bi tokom zime već mogao da zaigra za tim Arsenala za igrače ispod 18 godina.

Takođe, Svilara porede sa Tibom Kurtoom, a pored sličnosti po golmanskim kvalitetima, Srbinu "preti" da doživi istu sudbinu kao i Belgijanac, odnosno da pre nastupa za prvi tim provede određeni period na "kaljenju" u nekom manjem klubu. Podsetimo, pre nastupa za prvi tim Čelsija, Kurtoa je tri godine proveo na pozajmici u madridskom Atletiku.

(Tekst: Nemanja Banović, foto: Beta/AP/Tim Ireland)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.