Saučešće Blatera povodom smrti Galića

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešće Blatera povodom smrti Galića

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater uputio je telegram saučešća Fudbalskom savezu Srbije povodom smrti Milana Galića, nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i igrača Partizana.

U telegramu predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću, Blater je podsetio na niz uspeha našeg i svetskog asa koji su obeležili fudbalsku istoriju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Poštovani predsedniče i dragi prijatelju, želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić. Galić je postigao 37 golova u 51 utakmici za Jugoslaviju, osvojio zlato na Olimpijskom fudbalskom turniru u Rimu 1960. godine, a bio je i član drugoplasirane ekipe na Evropskom prvenstvu. Jugoslavija je uz njegovu pomoć 1962. godine osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Čileu", naveo je Blater u telegramu saučešća.

"U ime članova Međunarodne fudbalske zajednice, bio bih Vam zahvalan ako biste preneli izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima gospodina Galića", napisao je Blater.

Galić je u subotu iznenada preminuo u 76. godini u Beogradu.

Bogatu karijeru počeo je u Proleteru iz Zrenjanina, igrao je u Partizanu, a bio je član ekipe "crno-belih" iz 1966. godine koja je igrala finale Kupa šampiona protiv madridskog Reala.

U periodu od 1959. do 1966. godine, za Partizan je odigrao 281 utakmicu, postigao 165 golova i osvojio četiri titule nacionalnog prvaka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.