SRPSKI FUDBAL U NOKAUTU: Gori smo čak i od Farana!

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI FUDBAL U NOKAUTU: Gori smo čak i od Farana!

Srbija ostala bez ijednog kluba u kvalifikacijama za LE, čime ne mogu da se „pohvale“ čak ni konobari sa severa

Srpski fudbal doživeo je totalni debakl u četvrtak uveče, kada nijedna naša ekipa nije uspela da se plasira u 3. kolo kvalifikacija Lige Evrope, što nije pošlo za rukom čak ni Faranima, Islanđanima, Makedoncima ili Moldavcima!

Klupski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fudbal u našoj zemlji se već godinama nalazi na najnižim granama, ali ova sezona je najgora u istoriji na međunarodnoj sceni. Naša tri tima u LE su uspela da završe takmičenje uveliko pre početka sezone u Superligi i nakon svega, ukupno, 720 provedenih minuta na terenu. Čukarički, Jagodina i Vojvodina su zajedno ostvarili tri trijumfa, dva remija i tri poraza uz gol razliku 9:10, čime su Srbiji doneli sramotnih 1,33 indeksnih poena, što će nas narednih sezona koštati još većeg sunovrata na listi UEFA i učešća sve tri ekipe još od prvog kola kvalifikacija.

Prošli i Islanđani

Međutim, loš bilans i ne bi toliko boleo da preksinoć nismo shvatili da nam je klupski fudbal u rangu sa Maltežanima, Velšanima, Albancima i ostalom boranijom, koja je ostala bez ijednog predstavnika u trećem kolu Lige Evropa. Ipak, u tom glibu nema mesta za komšije iz Hrvatske, Makedonije i BiH, ali ni za ekipe sa Islanda, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, pa čak i Farskih Ostrva... Klubovi iz pomenutih zemalja, čijim smo se imenima smejali prilikom svakog žreba, imaće u narednoj rundi kvalifikacija bar jednog predstavnika, što je za naše klubove postalo nemoguća misija.

Partizan čuva čast

Ukoliko i Partizan završi svoj pohod ka Ligi šampiona posle dvomeča sa Ludogorecom, poniženom i osramoćenom srpskom klupskom fudbalu više, verovatno, neće biti pomoći.

(P. P.)

Prošli, a slabije rangirani od Srbije

Slovačka Tranava i Trančin

Norveška Rozenborg i Molde

Mađarska Diošđer

Gruzija Čikura

Azerbejdžan Neftči

BiH Sarajevo

Moldavija Zimbru

Kazahstan Astana, Karagandi

Island Hafnafjordur, Strajnan

Makedonija Metalurg

Farska Ostrva Vikingur

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.