Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo: Na pravom smo putu do trofeja

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugalije Kristijano Ronaldo rekao je nakon pobjede nad Poljskom i prolaska u polufinale Evropskog prvenstva, da je njegov tim na pravom putu da napravi uspjeh i stigne do trofeja.

Portugalija je prvi polufinalista ovogodišnjeg šampionata Evrope, pošto je sinoć u Marseju savladala Poljsku poslije izvođenja penala (5:3), dok je regularni dio završen rezultatom 1:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"U karijeri nema mnogo stvari koje mi nedostaju i kada bih sada odlučio da je završim osjećao bih se privilegovanim. Ipak, kao što sam oduvijek isticao, voleo bih da osvojim neki trofej sa reprezentacijom.Na pravom smo putu da to i uradimo", rekao je Ronaldo nakon meča.

Najbolji igrač jučerašnje utakmice i strijelac jedinog gola za Portugal u regularnom dijelu Renato Šančez, rekao je da je njegov tim i pored rano primljenog gola vjerovao u prolaz u polufinale.

"Rano smo primili gol ali smo vjerovali do samog kraja. Izvukli smo maksimum iz naše igre. Postigao sam gol, ali čitav tim je odlično igrao. Nakon timske pobjede, važno je dobiti i individualne pohvale. Srećan sam što sam opet igrač utakmice, ali tim je na prvom mjestu. Ovo je divan trenutak za ekipu jer mnogo smo radili da bi stigli do polufinala", rekao je 18-godišnji vezista minhenskog Bajerna.

Trener Portugalije Fernando Santoš bio je zadovoljan igrom svog tima i posebno pohvalio partiju Kristijana Ronalda i Pepea.

"Ne volim da pričam o pojedincima, ali Pepe i Kristijano Ronaldo su odigrali odličnu utakmicu. Kristijano je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Ljudi mnogo pričaju o Ronaldu i tome kako on stalno mora da postiže golove, ali on igra nevjerovatno i sjajan je kapiten. Pepe je takođe odigrao sjajno, a treba istaći i partiju Renata Sančeza koji je veoma mlad, i koji ima još mnogo da ponudi. Biće sve bolji u budućnosti", zaključio je Santoš.

Portugal će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Belgije i Velsa, koji se sastaju danas od 21 sat.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ronaldo: Nema mnogo stvari koje mi nedostaju

Izvor: B92, 01.Jul.2016

Kapiten Portugala Kristijano Ronaldo rekao je posle pobede nad Poljskom da je njegov tim na pravom putu da napravi uspeh i stigne do trofeja...'Evropski Selesao' je prvi polufinalista ovogodišnjeg šampionata Evrope, pošto je u Marseju savladao Poljsku posle izvođenja penala (5:3), dok je regularni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.