Rodžers: Sterling je kao Mesi!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžers: Sterling je kao Mesi!

Trener Liverpula Brendan Rodžers uporedio je fudbalsku veštinu Rahima Sterlinga s veštinom jednog od najboljih igrača današnjice, Lionela Mesija.

Veruje u mladog asa: Brendan Rodžers

 

Sterling je bio strelac u pripremnim duelima sa Mančester sitijem i Olimpijakosom u SAD, a pre toga je igrao u sve tri utakmice Engleske na Svetskom prvenstvu.

"Kada pogledate te poteze u završnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protiv Sitija u Njujorku - koliko puta smo videli Mesija da radi takve stvari? Da sprovede loptu kroz igrače kad je tako malo prostora u šesnaestercu. Rahimove noge su bile tako lagane, a završnica fantastična", rekao je Rodžers novinarima u Liverpulu.

 

"Sjajno je kod njega je što vas stalno drži na ivici stolica. Kad god dobije loptu, pomislite da nešto može da se desi", dodao je on. Taj krilni igrač došao je 2010. godine u omladinsku školu Liverpula, a u prvi tim se probio 2012, sa nepunih 18 godina.

 

"Ono što smo Rahimu rekli kada je došao blizu prvog tima i nešto što mu stalno ponavljamo je da mora da ima identitet kao igrač. Njegov identitet je da mora da postiže i stvara golove. To je njegov posao. Prošle godine je postigao 10 golova. Ovaj klinac će da bude sve bolji", rekao je Rodžers.

 

Trener "crvenih" je kazao i da je na meču sa šampionom Engleske Mančester sitijem bilo vidljivo koliko je Sterling napredovao.

"U jednom trenutku je primio loptu i odmah je Gael Kliši prišao na njega, dok je Hesus Navas iza njega takođe prilazio za presing, a vezni igrač je prišao da bi blokirao prostor sa strane. Kada veliki timovi pokazuju takav strah od mladog igrača, to je dokaz da taj igrač napreduje. Ima on još da radi, ali on to zna i stvarno je dobar dečko koji se razvija", rekao je Rodžers.

 

Liverpul je prošle godine bio jako blizu osvajanja prve titule šampiona Engleske još od 1990. godine, a ove sezone se nada sličnoj situaciji. Trener je kazao da je Sterling svestan svog mesta i svoje uloge u timu.

"On treba ne samo da izgleda dobro, već i da bude efikasan i efektan. Napravio je ogroman napredak od kada je došao, kakotaktički tako i tehnički. On sve to shvata na pravi način. Sada samo treba da zadrži posvećenost. I dalje ima samo 19 godina, ali je pokazao sav svoj talenat u velikim utakmicama", rekao je Rodžers.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.