Radonjić: Divno veče protiv Barselone

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Divno veče protiv Barselone

“Naravno da su gosti favoriti, ali mi se nadamo da ipak možemo protiv svih”, kaže trener crveno-belih uoči okršaja trećeg kola Evrolige

Evroliga se zahuktava. Pazili su u ULEB-u na termine fudbalske Lige šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << one mirne nedelje između utakmica iskoristili da pokušaju da Stari kontinent usmere više ka košarci. Ove nedelje dva kola i dva posebno teška izazova za Crvenu zvezdu. Za početak, sutra od 19 sati u Beogradskoj areni, protiv moćne Barselone.

"Jedan od 30 mečeva u Evroligi. Dolazi Barselona, očekivano je interesovanje za divno veče koje nas čeka u Areni. Barselona prošle sezone nije otišla na Fajnal for, ali sada su s novim trenerom i igračima pokazali ambicije. Barcokas je prošle sezone igrao Fajnal for, Tajris Rajs je ranije osvajao Evroligu. Tu je i Peteri Koponen koji još nije startovao. Mnogo  igrača koji su dosta uradili u karijeri. Puno iskustva, mnogo mladih igrača. Veliki izazov za nas", smireno će trener Dejan Radonjić na konferenciji za novinare uoči utakmice.

I još malo o protivniku…

"Oni su startovali pobedom u Kazanju, izgubili su od Fenera, ali dužina lige dozvoljava svim timovima da prevaziđu razne situacije. Gosti dolaze sa glasnim najavama da će nas dobiti i ne treba da se beži od toga da su oni favoriti. Iako bi mogle da se pronađu reči koje bi mogle da nas uvedu  u drugo shvatanje zbog igrača koji ne dolaze. Tu su Viktor Klaver, Aleksandar Vezenkov…"

Zvezda bez Nejta Voltersa na Barselonu, ne zna se kad će debitovati

Jasno je svima da je Barselona favorit, bez obzira na vreo doček koji je čeka u Beogradu. Ali Radonjićeva zvezda umela je poslednjih sezona da i te kako iznenadi u Evroligi. Crveno-beli se nadaju da će u tome opet uspeti.

"Ono što se zna je naš pristup, želja koja je uvek prisutna. Imamo nadu da možemo protiv svih i imamo mnogo razloga zašto je to tako. Zna se kakvi su naši navijači u svom momentu. Zajednički možemo da budemo konkurentni Barseloni. Imaju kvalitet na svim pozicijama, imaju Breda Olesona ako nema Huana Karlosa Navara, na petici su Ante Tomić i Džoi Dorsi…"

MOZZART KVOTE: Zvezda (2,85), Barselona (1,50)

Možda će neko iz Radonjićevih reči zaključiti da su se crveno-beli već pomirili sa porazom. Ali verovatno je neko tako mislio i pred gostovanje kod Galatasaraja u Istanbulu, pa je Zvezda stigla do prvenca koji joj daje za pravo da mirne glave uđe u okršaj sa Blaugranom.

"Savladali smo Galatasaraj i imamo pozitivan ambijent. Ta pobeda važi više od obične evroligaške pobede zbog okolnosti koje su poznate, ambijent  i atmosfera sada su dobri. Svesno i motivisano ulazimo u utakmicu protiv velikog kluba kao što je Barselona, a navijači treba da nas nose bez  obzira na  situaciju. Da izvučemo i nešto preko našeg maksimuma".

A taman i da uspeju i upišu senzacionalnu pobedu protiv Barse, crveno-beli neće imati vremena za odmor. Već u petak put u Atinu i megdan s Barselonom.

"Barselona je prva o kojoj razmišljamo, posle toga imamo i PAO, pa opet posle toga put za Crnu Goru. Takmičarski gledano samo mislimo na Barselonu, a o ostalome normalno da razmišljamo. Svi momci koji su igrali protiv Igokee igraće i protiv Barselone, a o umoru ne želim da pričam na svaka dva dana", zaključio je Radonjić.

Piše: Strahinja Klisarić;

Foto: Star Sport.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.