Rad iznenadio Vošu i odneo ceo plen na Banjicu, preokret Jagodine u finišu

Izvor: Blic, 13.Apr.2014, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad iznenadio Vošu i odneo ceo plen na Banjicu, preokret Jagodine u finišu

Borba za opstana u domaćem fudbalskom šampionatu postaje sve zanimljivija. Rad je napravio veliko iznenađenje i savladao Vojvodinu u Novom Sadu, a istim rezutlatom je još jedan od "davljenika", OFK Beograd, pobedio Slobodu na Karaburmi. I Donji Srem je odneo ceo plen u duelu sa Spartakom, takođe sa minimalnih 1:0, u 23. kolu Jelen Superlige, u kome je u poslednji meč doneo veliki preokret u kratkom periodu, Jagodina - Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Niš 2:1.

Rad je kao jedan od najvećih kandidata za ispadanje iznenadio Vošu i sačuvao nade da bi mogao da ostane u superligaškom društvu.

Iako su Novosađani imali inicijativu, neretko i konkretnije akcije, nedostajao im je ono čuveno završno dodavanje za igrača koji može iz dobre pozicije da uputi udarac ka golu, dok su svoju priliku "građevinari" iskoristili čim im se ukazala.

Igrao se 52. minut kada je Nemanja Mihajlović centirao, a Nenad Injac matirao Milana Jovanića i doneo veliku radost za oko stotinak navijača ekipe sa Banjice.

Navijači su bili u centru pažnju koji minut kasnije, i to na severnoj tribini gde se okupljaju najvernije pristalice Vojvodine, a zbog njihovog ponašanja na kratko je morala da interveniše i policija, pa se sve vrlo brzo smirlio.

Jagodina je u sjajnom finišu napravila preokret protiv Nišlija, koji su vodili od 52. do 86. minuta, a na kraju izgubili.

Asistencija Aleksandra Jovanovića omogućila je Milošu Krstiću da u situaciji "1-na-1" matira golmana "ćurana" Đuričića, no to nije bilo dovoljno Radničkom čak ni za bod. U pomenutom 86. minutu Pešić je prošao pored defanzivaca niške ekipe, poslao loptu po zemlji ka Šušnjaru koji je poravnao rezultat, a onda je u 90. minutu Milan Đurić iz slobodnog udarca doneo trijumf Jagodini.

Da eliminacija iz polufinala Kupa nije mnogo uticala na fudbalere OFK Beograda moglo je da se primeti od početka utakmice jer su „romantičari” brzo nametnuli svoj ritam Slobodi i stvorili nekoliko izglednih prilika.

Planić u 16, odnosno Gajić u 23. minutu su propustili dobre šanse da savladaju Rankovića koji je odlično reagovao u oba navrata. Na to su se nadovezali i pokušaji Vasiljevića i Pilipovića, dok Sloboda na drugoj strani nije uspela ni jednom da ozbiljnije zapreti domaćim igračima.

Da se na poluvreme ipak ne ode najnepopularnijim rezultatom pobrinuo se napadač OFK Beograda Ivica Jovanović koji je u trećem minutu nadoknade vremena dobro reagovao posle kornera Planića i savladao Rankovića šutem sa 15 metara.

U drugom poluvremenu tempo je malo opao, a veliku priliku za domaće u 73. minutu propustio je Nikola Vasiljević koji je očajno šutirao glavom, promašivši čitav gol sa svega dva metra.

U finišu utakmice se razigrao 18-godišnji Dejan Dražić, koji je prvo odličnim driblingom namestio šansu Čavriću da bi potom i sam dobro šutirao i primorao Rankovića da paradom spašava gol Užičana.

Ekipa koju trenira Ljubiša Stamenković nije uspela da stvori ni jednu šansu do kraja utakmice, pa je OFK Beograd sačuvao minimalnu prednost.

Na „Suvači”, gde su se sastali Donji Srem i Spartak, nije viđen previše sadržajan fudbal.

Već u devetom minutu Donji Srem je imao ozbiljnu pošto je Ognjen Damjanović oboren u šesnaestercu Subotičana što je bilo dovoljno sudiji Anđelovskom da pokaže na belu tačku i dodeli žuti karton Darku Laziću, ali Rade Krunić nije realizovao jedanaesterac.

U 45. minutu Krunić se ponovo našao u dobroj prilici, međutim njegov šut skrenuo je Branomir Aleksić dovoljno da lopta pogodi stativu od koje se odbila nazad u teren. Još jednom je golman Subotičana dobrom intervencijom spasao svoj tim, posle šuta Miloša Mijića u 71. minutu.

Inicijativa Donjeg Srema konačno je donela rezultat u 82. minutu kada je isti igrač šutem iz daljine doneo vođstvo, i na kraju će se ispostaviti sva tri boda svom timu.

Jelen Superliga, 23. kolo

Subota:

Javor - Partizan 0:1 (0:1)

(Lazović 45)

Voždovac - Radnički 1923 5:0 (2:0)

(Pavićević 39, Marušić 40, Sekulić 48, Veljović 86, 90)

Napredak - Novi Pazar 2:1 (1:1)

(Dimitrov 45, Božović 78 - Arsenijević 33)

Crvena zvezda - Čukarički 4:1 (2:1)

(Lazović 3, 45, 50 pen., Mrđa 56 - Mandić 42)

Nedelja:

Donji Srem - Spartak 1:0 (0:0)

(Mijić 82)

OFK Beograd - Sloboda Point 1:0 (1:0)

(Jovanović 45)

Vojvodina - Rad 0:1 (0:0)

(Injac 52)

Jagodina - Radnički 2:1 (0:1)

(Šušnjar 86, Đurić 90 - Krstić 56)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.