Prve reči novog selektora: Možemo do Rusije, ali prvo da povratimo poverenje nacije

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve reči novog selektora: Možemo do Rusije, ali prvo da povratimo poverenje nacije

"Neće biti lako, ali da nisam svestan izazova ne bih se ni prihvatao posla. Očekuje nas naporan put, pun iskušenja, ali mislim da imamo i znanja i moći, pre svega kvaliteta, da ostvarimo želje svih nas", ističe Slavoljub Muslin

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin smatra da njegov nacionalni tim ima dovoljno kvaliteta da obezbedi plasman na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, ali da prethodno mora da povrati poverenje razočarane javnosti i navijača u našoj zemlji.

Kako ističe, lek za tako nešto su isključivo dobri rezultati.

"Za mene je ovo veliko priznanje, svakako vrhunac u karijeri i ogroman izazov. Pred nama je veoma težak zadatak, misija koju moramo da ispunimo i plasiramo se na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Neće biti lako, ali da nisam svestan izazova ne bih se ni prihvatao posla.Očekuje nas naporan put, pun iskušenja, ali mislim da imamo i znanja i moći, pre svega kvaliteta, da ostvarimo želje svih nas", ističe Slavoljub Muslin.

Neophodno je prvo vratiti kult reprezentacije, kako međi igračima, tako i među navijačima.

"Lek za sve su samo pobede i dobri rezultati. Imamo dobre igrače, ali mesto na rang listi FIFA govori gde se trenutno nalazimo. Moramo zajedničkim snagama da vratimo poverenje nacije, vratimo narod na tribine, jer kada pogledam zemlje u okruženju samo Srbija nema vetar u leđa koji bi joj pomogao da lakše prelazi prepreke. I kada sam bio u Crvenoj zvezdi publika nas je nosila do uspeha, a svi rivali su bili u problemu kada su dolazili na naš najveći stadion. Voleo bih da imamo tu sliku koja bi značila hemiju izmeđi igrača i navijača, verujem da će tako i biti".

MUSLIN!

DOSIJE MUSLIN: Umetnost pobeđivanja minimalcem i decenijski kiks zvani Dinamo Kijev! (VIDEO)

Do starta u kvalifikacijama nas dele tri provere protiv Kipra, Izraela i Rusije?

"Okolnosti su takve. Antić je startovao odmah u kvalifikacijama, ja ću imati tri meča da se upoznamo igrači i ja, postavimo neke stvari i nadam se dobro spremimo za prvi meč protiv Republike Irske. Pobeda u tom meču vratila bi neophodan ambijent, dobili bi svi na samopouzdanju i onda bi nastavak kvalifikacija bio, uslovno rečeno, lakši.Ponavljam, neće biti lako, očekuje nas težak posao, ali uz podršku navijača čije poverenje moramo da steknemo, možemo do Rusije".

Na startu kvalifikacija Srbija ne može da računa na Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova zbog crvenih kartona.

"Otežavajuća okolnost za nas, ali nećemo da kukamo, nego da tražimo rešenja. Videćemo u naredne tri utakmice da dobijemo sliku koja će nas uvesti u premijerni duel sa Republikom Irskom. Imamo dobre igrače, želim da u dresu reprezentacije vidim njihov učinak kao kada se bore u klupskom dresu. Srbija je iznad i ispred svih nas i imamo svi obavezu da damo svoj maksimum kako bi nas reprezentativni fudbal vratili na mapu najboljih reprezentacija. A plasman na SP u Rusiju upravo to i znači, ugled koji Srbija zaslužuje", zaključio je selektor Srbije, Slavoljub Muslin.

(FOTO: MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

MUSLIN OBEĆAO: Verujem da ćemo uz pomoć navijača izboriti plasman na SP

Izvor: Kurir, 05.Maj.2016

...Muslin je ranije danas izabran za novog selektora Srbije.."Za mene je ovo veliko priznanje, svakako vrhunac u karijeri i ogroman izazov Pred nama je veoma težak zadatak, misija koju moramo da ispunimo i plasiramo se na Svetsko prvenstvo u Rusiji Neće biti lako, ali da nisam svestan izazova ne bih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.