Prošlo je pola veka - Sećanje na najveću pobedu Partizanovih beba (foto)

Izvor: Sportske.net, 13.Apr.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošlo je pola veka - Sećanje na najveću pobedu Partizanovih 'beba' (foto)

Pola veka prošlo je od najznačajnije pobede koju su 'Partizanove bebe' ostvarile u sezoni 65/66 tokom pohoda ka finalu Kupa šampiona.

Fudbalski klub Partizan u svojoj slavnoj istoriji nema trofej namenjen pobedniku Kupa šampiona iako je pre tačno pola veka bio na korak od ostvarenja tog cilja.

Slavna generacija 'Partizanovih beba' domogla se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pre pola veka finala Kupa šampiona, a na tom putu je u Beogradu pao i slavni Mančester Junajted.

Pre tačno 50 godina slavni engleski klub gostovao je na stadionu "Jugoslovenske narodne armije" u okviru prvog meča polufinala Kupa šampiona koji je završen pobedom Partizana.

Ekipa koju je predvodio Abdulah Gegić savladala je Mančester Junajted sa 2:0 (0:0) golovima Mustafe Hasanagića i Radoslava Bečejca čime je trasiran put ka finalu Kupa šampiona.

Pola veka od utakmice koju bi smo svi svakako ponovo poželeli!

Partizan - Mančester 2:0

13.04.1966. pic.twitter.com/9sjed4G6GF

— FK Partizan (@FKPartizanBG) April 13, 2016
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan kada su Partizanove bebe savladale strašni Mančester Junajted

Izvor: RTS, 13.Apr.2016

Met Bazbi je, nakon tragedije u Minhenu 1958. godine, ponovo sastavio tim čija je misija bila da vlada Evropom. Pre polufinala, Mančester Junajted je postao prvi tim koji je savladao Benfiku u evropskoj utakmici u Lisabonu. Bilo je 5:1 u četvrtfinalu Kupa šampiona. Džordž Best, jedan od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.