Pogledajte zašto je Šekularac plakao nekoliko dana (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte zašto je Šekularac plakao nekoliko dana (VIDEO)

Samo dvije stvari su interesovale Dragoslava Šekularca u djetinjstvu: fudbal i Crvena zvijezda.

Ali ljubav često donosi bol, što je popularni Šeki iskusio na svojoj koži nekoliko puta. Povodom rođendana majstora lopte kojeg su protivnici poštovali, prenosimo vam dijelove njegovog intervjua iz 1968. zagrebačkom Plavom vijesniku.

“Moje prvo poznanstvo sa fudbalom i Crvenom zvijezdom bilo je veoma tužno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Znam da sam zbog toga plakao nekoliko dana. Dva puta sam pokušao da se upišem u pionirski tim Crvene zvijezde, ali sam oba puta odbijen.

Otjerali su me s igrališta riječima: Ti si još mali, a i vidiš kako izgledaš. Ne možeš ni da šutneš gumenjaču, a kamoli fudbalsku loptu. Idi kući i dođi kad malo porasteš. U drugom slučaju, kad sam vraćen s audicije, dočekao me i ispratio sadašnji generalni sekretar Crvene zvijezde Slobodan Ćosić, koga često podsjećam na to zbog njegove loše procjene. Vrata Crvene zvijezde bila su kao od čelika i djelovalo je tada kao da mi se nikada neće otvoriti. Bar da su me pustili da malo žongliram, da pokažem šta znam.

Tjerali su me čim bi me ugledali. Sve zbog niskog rasta, debeljuškastog izgleda i, kako se sad pravdaju, bezobrazluka koji se već tada čitao u mojim očima. Sunce me je slučajno ogrijalo. Tadašnji trener pionira Dimitrije Milojević, kojeg su svi zvali čika Mitke, pozvao me je na trening. Današnji ekonom Aca dao mi je patike i dres. Kao omađijan, radio sam s loptom šta sam htio.

Ona je tog dana bila poslušnija nego ikada ranije. Oni koji su me tjerali, na čelu sa Slobodanom Ćosićem, bili su iznenađeni. Položio sam prijemni ispit s desetkom i vrata Crvene zvijezde bila su mi širom otvorena. Postao sam najsrećniji čovjek na svijetu”, ispričao je Šeki, koji je debitovao za prvi tim Crvene zvijezde sa 17 godina 6. marta 1955.

Šeki je bio fenomen bivše Jugoslavije. O njegovim driblinzima ispredali su se mitovi, a publika je dolazila na stadione samo da bi vidjela šta će 171 centimetar visok đavo u kopačkama uraditi.

Posljednjih godina živi povučeno u svom stanu preko puta Metropola. U maju 2014. imao je ozbiljnih zdravstvenih problema. U Kliničkom centru Srbije ugrađena su mu dva stenta. Poslije hitne intervencije zdravstveno stanje mu se stabilizovalo.

(NN/nadlanu.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.