Podolski protiv UEFA: Glup vam je ovaj sistem na EP

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podolski protiv UEFA: Glup vam je ovaj sistem na EP

Napadač Nemačke zbunjen formatom takmičenja

Na početku samo četiri tima. Kako je vreme odmicalo, a fudbal napredovao, tako se broj učesnika na završnom turniru povećavao. Prvi put sa osam ekipa igralo se 1980. u Italiji, sve do 1996. kad je u Engleskoj broj učesnika dupliran. No, UEFA mora i da zaradi - iako će se sakriti iza priče kako je želela da omogući prolaz i uslovno rečeno slabijim selekcijama - pa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je od ovog leta lista proširena na čak 24 imena.

Posledično tome više novca od prodaje ulaznica i TV prava, ali i više utakmica. Automatski više obaveza. Što se baš i ne dopada pojedinim igračima, s obzirom da će pobednik morati mesec dana da ostane u Francuskoj, s obzirom da je prva utakica igrana 10. juna, a finale je zakazano za 10. jul.

Otuda i poruka Lukasa Podolskog čelnicima UEFA.

Takmičenje po grupama je bilo pomalo čudno, jer je UEFA napravila glupe promene sistema takmičenja. Ne radi se ovde o manjim reprezentacijama, već o odlukama. Na primer, pojedine reprezentacije morale su da čekaju po tri dana da bi značle da li uopšte nastavljaju takmičenje“, osvrnuo se napadač Galatasaraja na činjenicu da su putnici u osminu finala kompletirani tek na osnovu poretka trećeplasiranih timova, od kojih su četiri najbolja prošla dalje.

Doduše, odmah su i eliminisani Severna Irska, Republika Irska i Slovačka. Jedino je Portugalija od ekipa koje su završile treće uspela da prođe prvu prepreku u nokaut fazi.

Malo je zbunjujuća činjenica da ako izgubite prve dve utakmice opet imate šansu da se plasirate u nokaut fazu“, dodao je Podolski.

Kako god, Nemaci nemaju problema, dobili su Slovake 3:0 i najavili visoke ambicije.

Nama je svejedno. Imamo moć. Imamo kvalitet. U četvrtfinalu smo i samo to je važno. Za nas, zapravo, tek sad kreće Prvenstvo Evrope“, zaključio je rezervni napadač Pancer divizije.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.