Počelo fudbalska Superliga!

Izvor: RTS, 09.Avg.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo fudbalska Superliga!

Posle dva meseca pauze, u senci besparice i nagomilanih egzistencijalnih problema sa kojima se suočavaju klubovi, danas počinje novi fudbalski šampionat Srbije. Golovi će, čini se bar na početku šampionata, biti u drugom planu jer čak pet klubova zbog dugovanja neće moći da registruju nove igrače.

17.32 - Mečevima Novi Pazar - Rad i Spartak - Radnički počelo je takmičenje u Superligi Srbije. Od 19.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igraju Crvena zvezda - Radnički Niš a od 20.00 Jagodina - Mladost i Napredak - Čukarički. Meč Borac - Donji Srem igra se od 20.30 časova.

Crvena zvezda, Partizan, OFK Beograd, Rad i Vojvodina zbog neizmirenih obaveza neće moći do početka takmičenja da registruju 25 fudbalera - crveno-beli i Rad po devet igrača, OFK Beograd pet, a Partizan i Vojvodina po jednog. Disciplinska komisija FSS-a ukinula je suspenzije registracije novih igrača Jagodini, Donjem Sremu, Napretku, Novom Pazaru, Čukaričkom i Radničkom iz Kragujevca.

Titulu brani Crvena zvezda, koja preživljava najteže trenutke u skoro sedam decenija dugoj istoriji, čiju ozbiljnost najbolje ilustruje činjenica da crveno-beli nisu dobili licencu za nastup u evro kupovima, kao i da zbog besparice nisu u mogućnosti da registruju nove igrače.

Novi trener Nenad Lalatović, koji je na klupi zamenio Slavišu Stojanovića, čoveka koji je posle šest uzastopnih titula Partizana vratio šampionski trofej na Marakanu, u prvom meču protiv niškog Radničkog neće moći da računa na devetoricu novajlija, pa će na teren "prinudna ekipa".

U ništa boljoj situaciji nije ni Partizan, koji je, istina, zadržao okosnicu ekipe i trenera Marka Nikolića, ali je ponovo doživeo neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv bugarskog Ludogoreca, gde je "uskočio" umesto suspendovane Zvezde.

Koliko je to svima u klubu teško palo najbolje dokazuje "slučaj Trajković", pošto je trener Nikolić odlučio da standardnog štopera zbog crvenog kartona protiv Bugara precrta iz tima za narednu sezonu i praktično mu otvori izlazna vrata Humske.

Partizan u prvom kolu gostuje Voždovcu, ali će ovaj meč zbog bezbednosnih razloga, biti odigran na stadionu Obilića na Vračaru.

Novosadska Vojvodina pokušaće da "razdvoji" beogradske večite rivale, iako im je to prethodnih godina slabo polazilo za rukom. "Lale" su razočarale u kvalifikacijama za Ligu Evrope jer su ispale od slovačkog Trencina, a na startu domaćeg šampionata dočekuju OFK Beograd.

Priliku da ponovo izbori plasman u Evropu ove sezone tražiće i Jagodina. "Ćurani" su u ranoj fazi kvalifikacija za LE ispali od rumunskog Kluža, ali su u prelaznom roku doveli nekoliko pojačanja, među kojima je i "večiti talenat" svetskog fudbala Fredi Adu.

Jagodince u utakmici prvog kola očekuje meč kod kuće sa povratnikom u Superligu, ekipom Mladosti iz Lučana.

Drugi povratnik u elitno takmičenje je čačanski Borac koji ima ozbiljne ambicije, o čemu svedoči i renovirani stadion i postavljeni reflektori, pa će tamošnji ljubitelji fudbala konačno gledati mečeve u noćnim terminima.

Šačani u prvom kolu dočekuju Donji Srem, ekipu koja se prošle sezone grčevito borila i na kraju izborila za opstanak u Superligi.

Najprijatnije prošlosezonsko iznenađenje, Čukarički, kreće ove jeseni u Superligu kao ekipa od koje se sada očekuju dobri rezultati u kontinuitetu i nova bitka za Evropu.

Izabranici Vladana Milojevića su u kvalifikacijama za LE položili oružje pred austrijskim Gredigom, a na superligaškoj premijeri očekuje ih gostovanje Napretku u Kruševcu.

Verovatno će u prvom kolu najzanimljivije biti, nažalost ne iz fudbalskih razloga, u meču Novi Pazar - Rad. U prošlosti su ove utakmice često obeležavali incidenti sa političkom pozadinom, prekidom i navijačkim sukobima.

Subotički Spartak ugostiće Radnički iz Kragujevca u duelu dva tima koja će se ove sezone verovatno boriti za opstanak.

U utakmicama 1. kola danas se sastaju: Borac - Donji Srem (20.30 sati), Novi Pazar - Rad (17.30), Spartak - Radnički Kragujevac (19.30), Crvena zvezda - Radnički Niš (19.30), Jagodina - Mladost (20) i Napredak - Čukarički (20), a u nedelju od 17 sati igraju Voždovac - Partizan i od 19 Vojvodina - OFK Beograd.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Počela fudbalska Superliga!

Izvor: RTS, 09.Avg.2014

Crvena zvezda uspešno počela odbranu titule savladavši Radnički sa 2:0. Pobede zabeležili Novi Pazar i subotički Spartak. Čukarički slavio u Kruševcu, remi u Jagodini. Partizan u nedelju na Vračaru igra protiv Voždovca, Vojvodina dočekuje OFK Beograd...Fudbaleri Novog Pazara pobedili su na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.