Penzionisao se čovek koji je odveo Zvezdu na krov Evrope

Izvor: RTS, 24.Okt.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzionisao se čovek koji je odveo Zvezdu na krov Evrope

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Ljupko Petrović podneo je ostavku na mesto trenera Levskog iz Sofije i otišao u penziju. Najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje Kupa Evropskih Šampiona sa Zvezdom 1991. godine u Bariju.

Trenutak u kojem se Petrović odlučio za ovakav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potez je u najmanju ruku čudan, s obzirom na to da se Levski trenutno nalazi na čelu bugarskog šampionata.
On je svoju odluku obrazložio rečima da je "radio pod velikim pritiskom, da ne želi više da ugrožava svoje zdravlje, ali i da su mu zasmetali neki novinski natpisi u bugarskoj štampi".
Ljupko Petrović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri uspeo ono o čemu sanja veliki broj stručnjaka širom sveta – da postane klupski prvak Evrope. Ostvario je to 1991. godine, kada je sa klupe predvodio Crvenu zvezdu do najvećeg uspeha u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala. Naravno, bilo je to 29. maja na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju.

Uz to, sa beogradskim crveno-belima je osvojio dve titule – 1991. i 1995. godine.
Osim toga, bio je šampion sa Vojvodinom 1987. i sa Levskim 2001. godine.
Pored pomenutih klubova vodio je i Spartak, Rad, Espanjol, Penjarol, PAOK, Olimpijakos, GAK Grac, Al Ahli, Šangaj, Peking, Liteks, OFK Beograd, Sesvete, Lokomotivu Zagreb, Taraz (Kazahstan) i APR (Ruanda).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Penzionisao se čovjek koji je Zvezdu odveo na krov Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2016

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Ljupko Petrović podnio je ostavku na mjesto trenera Levskog iz Sofije i otišao u penziju...Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje Kupa evropskih šampiona sa Zvezdom 1991. godine u Bariju...Trenutak u kojem se Petrović odlučio za ovakav potez je u najmanju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.