Orlovi sleteli u Lisabon, razmišljaju o pobedi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" sleteli u Lisabon, razmišljaju o pobedi

Fudbalsku reprezentaciju Srbije dočekao je večeras na aerodromu u Lisabonu veliki broj izveštača medija, a u centru pažnje je bio bivši igrač Benfike Nemanja Matić.

Tim Srbije je doputovao posle troipočasovnog čarter leta iz Beograda pred nedeljnu utakmicu sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Matić je privukao najviše pažnje, ali su portugalskim novinarima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prolaznicima bili zanimljivi i ostali srpski reprezentativci koji su nekad nastupali u toj zemlji - Vladimir Stojković, Lazar Marković i Filip Đuričić.

Reprezentativci Srbije, međutim, nisu davali izjave portugalskim medijima na aerodromu.

Mitrović i Marković: Razmišljamo samo o pobedi

Reprezentativci Aleksandar Mitrović i Lazar Marković uoči polaska u Lisabon poručili su da razmišljaju samo o pobedi protiv Portugalije koja bi ih posle lošeg starta u kvalifikacijama vratila u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Očekuje nas izuzetno težak meč, ali idemo sa dosta optimizma, tradicionalno bolje igramo protiv jačih protivnika i nadam se da ćemo u Lisabonu ostvariti cilj", izjavio je Mitrović novinarima na beogradskom aerodromu Nikola Tesla uoči polaska za Lisabon.

Na pitanje da li bi voleo da postigne odlučujući pogodak Mitrović je rekao da golgeter uvek želi da savlada protivničkog golmana i otkrio da je dobio "savete" od Vladimira Stojkovića, koji je svojevremeno bio saigrač sa golmanom Portugalije Ruijem Patrisijom.

Mitrović je dodao da Portugalci imaju sjajan tim i da je u pitanju jedna od najboljih reprezentacija na svetu, ali i da Srbija ima adute.

"Želimo da se vratimo u igru za EP, razmišljamo optimistički i nadamo da ćemo na terenu uspeti da ostvarimo ciljeve".

Marković, koji se ponovo igrati na stadionu La Luž izuzetno dobro ga poznaje jer je bio član Benfike, istakao je da očekuje težak meč, ali i povoljan rezultat.

"Radujem se povratku u Lisabon, imam tamo dosta prijatelja. Stadion je odličan, očekujem pune tribine i daću sve od sebe da, ukoliko dobijem šansu, doprinesem uspehu tima", rekao je Marković.

Napadač Liverpula rekao je da ne zna da li će početi meč u Lisabonu, ali da ukoliko bude u timu, sigurno da će biti na svojoj poziciji uz desnu ili levu aut liniju.

"Dobro smo radili prethodnih dana, atmosfera u ekipi je dobra i bez obzira na loš start u kvalifikacijama sa mnogo samopouzdanja dočekujemo sledeći meč", zaključio je Marković.

Utakmica I grupe između Portugalije i Srbije igra se u nedelju od 20.45.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić održaće sutra od 19 časova u Lisabonu konferenciju za novinare, a trening će početi u 19.45, od kojih će prvih 15 minuta biti otvoren za medije.

Ekspedicija Fudbalskog saveza Srbije, igrači i stručni štab vratiće se u Beograd čarterom u ponedeljak popodne.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojkovićevi "golmanski saveti" Mitroviću

Izvor: Mondo, 27.Mar.2015

Napadač "orlova" Aleksandar Mitrović i vezista Lazar Marković optimisti uoči duela u Lisabonu...Foto: MN Press..Reprezentativci fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović i Lazar Marković uoči polaska u Lisabon poručili su da razmišljaju samo o pobedi protiv Portugalije koja bi ih posle...

Nastavak na Mondo...

Niko Kovač: Znamo slabe točke norveške reprezentacije

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2015

ZAGREB - Očekujem čvrstu i tešku utakmicu. Norveška je dobro organizirana momčad velikih trkačkih kapaciteta. Međutim, znamo koje su im slabe točke i pokušat ćemo ih iskoristiti, kazao je selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Niko Kovač na posljednjoj konferenciji za medije uoči subotnjeg...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mitrogol pred sudar sa Portugalcima: Stojković mi je otkrio tajne o Patrisiju

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2015, 12:16

„Odgovara nam da igramo protiv jačih protivnika“, poručio golgeter srpske reprezentacije..Sad ili ko zna kad. Nije baš za „vađenje“, ali susret sa Portugalijom je prilika da reprezentacija Srbije konačno skine kletvu „prvog šešira“ i eventualnom pobedom se vrati u trku za plasman na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.