Odluka UEFA o meču Srbija - Albanija se možda odlaže za petak

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka UEFA o meču Srbija - Albanija se možda odlaže za petak

Ovaj četvrtak je, bar je tako bilo planirano, dan odluke za fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije, čiji je susret prošle sedmice prekinut u Beogradu u 41. minutu, pri rezultatu 0:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Ipak, zbog obimne dokumentacije koju je naša kuća fudbala poslala na adresu UEFA, moglo bi da se desi da presuda bude odložena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - za petak.

Meč je prekinut kada se iznad terena pojavila mala bespilotna letelica koja je nosila zastavu sa mapom tzv. "Velike Albanije", koju je posle nekoliko desetina sekundi dohvatio naš defanzivac Stefan Mitrović. Na njega su nasrnuli pojedini gostujući fudbaleri, njih su potom napali pojedini navijači koji su utrčali sa tribina, pa je nastao metež. On je okončan kada je deo gledališta gađao predmetima albanske reprezentativce koji su bežali u tunel koji vodi ka svlačionicima, a iako su delegat i sudija tražili da se meč nastavi, gosti su to odbili, objasnivši da psihološki nisu u stanju za tako nešto.

I, sada je na UEFA da presudi. Scenarija za konačnu odluku je mnogo, a samo je jedno sigurno - kažnjeni će biti i domaćini i gosti. Mi, ovdašnji, jer smo naseli na provokaciju, pa se desilo da navijači ne samo utrče na teren, već i udare u nekoliko navrata gostujuće fudbalere, koje su i vređali, što delegatu verovatno nije promaklo, a koje su i gađali kada je počelo njihovo trčanje ka tunelu.

Albanci, sa druge strane, čekaju kaznu pre svega zbog odbijanja da nastave meč, iako je UEFA to od njih tražila, ali i kao odgovorni za incident sa letelicom, baš kao i za nasrtanje na Mitrovića.

Šta će UEFA da uradi? To znaju samo oni koji o tome ovog četvrtka, ili petka, odlučuju. Može da dodeli trijumf Srbiji od 3:0 službenim rezultatom, zbog nepojavljivanja rivala na terenu kada je trebalo da se odigra nastavak utakmice, može da naloži igranje novog meča, što je najverovatnije, a to bi bilo bez publike, možda i na neutralnom terenu, može da izrekne novčane kazne do milion evra, a može i da izbaci timove iz kvalifikacija zbog "nulte tolerancije" prema nasilju.

Naš Savez je, uz pomoć ovdašnjih medija, prikupio sve foto i video dokaze u prilog svojim tvrdnjama o odgovornosti za incidente, zbog čega u FSS-u i smatraju da bi UEFA mogla da odloži donošenje odluke za jedan dan. Bila ona saopštena u četvrtak ili petak, saznaćete je najpre na Blicsportu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odluka UEFA o meču Srbija - Albanija odlažena za petak

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

Ovaj četvrtak je, bar je tako bilo planirano, trebalo da bude dan odluke za fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije, čiji je susret prošle sedmice prekinut u Beogradu u 41. minutu, pri rezultatu 0:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Ipak, zbog obimne dokumentacije koju je naša kuća...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.