Odlazak fudbalske legende: Preminuo Slobodan Santrač

Izvor: Svet plus, 13.Feb.2016, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak fudbalske legende: Preminuo Slobodan Santrač

Najbolji strelac u istoriji jugoslavenskog fudbala i bivši selektor Slobodan Santrač preminuo je danas od posledica srčanog udara u 70. godini.

Slobodan Santrač koji je u jugoslovenskom fudbalu ostavio neizbrisiv tragg, bio je i selektor ugoslovenske reprezentacije od 1994. do 1998. i trener makedonske fudbalske reprezentacije 2005. Prvi ugovor za OFK Beograd potpisao je 21. jula 1965, devet godina kasnije 1974. prešao je u ciriški  prodao Grashoper u kome je za 22 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << meseca nastupanja postigao 29 golova.

Za nacionalni tim SFR Jugoslavije odigrao je osam mečeva i postigao jedan pogodak. Komemoracija i sahrana Slobodana Santrača biće naknadno objavljene.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.