Novi Drogba: Čelsi kupio gol-mašinu za 40.000.000 evra i polupao šamare gradskim rivalima!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2016, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Drogba: Čelsi kupio gol-mašinu za 40.000.000 evra i polupao šamare gradskim rivalima!

Ni Morata, ni Lukaku!

Prelazni rok konačno počinje da se zahuktava, krenuo je i Čelsi da drma fudbalskom pijacom. Plavci su kasno sinoć priveli kraju pregovore oko kupovine napadača i aktivirali transfer bombu.

Na Stamford Bridž stiže Miši Batšuaji. I to za 40.000.000 evra! L'Ekip, Radio Monte Karlo, Kanal Plus i svi relevantni francuski mediji koji se ozbiljno bave dešavanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prelaznom roku javljaju da je sinoć zapečaćen transfer belgijskog napadača iz Marselja. A Čelsijevim navijačima se sigurno kroz glavu vraća film od pre 12 godina.Tog leta je londonski klub u Marselju pazario Didijea Drogbu za 38.500.000 evra i dobio najboljeg napadača u klupskoj istoriji. Ako Batšuaji bude krenuo Drogbinim stopama, Čelsi je rešio brigu oko napadača za narednu deceniju.

Posao oko dovođenja transfera je bio prilično napet jer je vreme isticalo Plavcima. Čekao se sud trenera i kada je Antonio Konte sinoć napokon dao zeleno svetlo za dovođenje Belgijanca, Čelsi je odrešio kesu i Marselj je samo aminovao najveću prodaju u klupskoj istoriji. Prve želje su bili Romelu Lukaku i Alvaro Morata, ali to su bili teški poslovi za realizaciju jer je još nekoliko bogatih klubova bilo u igri. Čelsi se brzo preorijentisao na Belgijanca i rešio brige oko napadača.

Pregovorima je prethodila užarena linija na relaciji London – Marselj jer Čelsi nije bio jedini klub iz britanske prestonice koji je dostavio ponudu za Batšuajia. U utorak ujutro je Kristal Palas poslao senzacionalnu ponudu od 38.000.000 evra koju je Marselj prihvatio, ali je igrač oklevao sa odgovorom i kupovao vreme u nadi da će se pojaviti nešto bolje i pojavilo se – Totenhem! Sparsi su mesecima pokazivali interes za Belgijanca koji bi bio idealan da rastereti Kejna i kada su videli ponudu Palasa rešili su da i oni preduzmu konkretne korake. Totenhem je večernjim časovima izjednačio ponudu Kristal Palasa, Marselj je opet rekao „da“, Batšuaji je bio zagrejan, a onda je uleteo Čelsi! Plavci su za 2.000.000 evra nadmašili ponude gradskih rivala, a igrač nije imao dilemu u koji delu Londona želi da nastavi karijeru. Četvrti zainteresovani klub je bio Juventus, ali oni nisu ni poslali konkretnu ponudu...

Pomenimo i to da u transfer nisu uključeni bonusi koji stoje u ugovoru, tako da bi Marselj mogao da zaradi još koje milionče od Belgijanca. Batšuaji će danas doputovati na lekarske preglede i potpisaće ugovor na pet godina, a još nije poznato koja primanja će imati na Stamford Bridžu.

On je treći najskuplji igrač u istoriji Čelsija, a više su koštali samo Fernando Tores i Andrij Ševčenko. Navijači Čelsija se nadaju da ovaj napadač neće biti promašaj poput Španca i Ukrajinca.

Konte je dobio gol-mašinu koja će biti prva napadačka opcija u narednoj sezoni. Još nije jasno šta će biti sa Dijegom Kostom i da li će Čelsi umesto njega juriti još jedno veliko pojačanje u napadu. Definitivan je odlazak Radamela Falkaa, a najverovatnije i Loika Remija. Batšuaji dolazi sa prilično dobrim brojkama u Čelsi. Ima 22 godine i za prethodne dve sezone u Marselju je na 78 utakmica u svim takmičenjima postigao 35 golova i imao 12 asistencija. Prethodno je u Standardu dao 44 pogotka na 120 mečeva.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Čelsi dovodi belgijsku gol mašinu

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016

Francuski mediji javljaju da je postignut dogovor o prelasku Mišija Batšuaija u Čelsi i to za 40.000.000 evra..Talentovani belgijski napadač dolazi iz Olimpika iz Marseja, a zanimljivo je da je iz istog kluba 2004. doveden legendarni Didije Drogba i to za približno istu sumu od 38.500.000 evra....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.