Neverovatni Mesi prestigao i čuvenog Ronalda po broju golova u karijeri

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatni Mesi prestigao i čuvenog Ronalda po broju golova u karijeri

Lionel Mesi iz dana u dan ispisuje stranice fudbalske istorije, a u utorak ne samo da je postao najbolji strelac Lige šampiona svih vremena, već je prestigao i jednog od najboljih fudbalera svih vremena, pravog Ronalda, po broju golova u karijeri.

Mnogi će i danas reći da se nikada nije pojavio igrač poput slavnog Brazilca, popularnog "Zube" čiji su driblinzi i prodori bili samo delić magije koja kao da je neponovljiva.

Ipak, Ronaldo je tokom svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << karijere, nažalost skraćene zbog brutalnih startova i operacija na oba kolena, postigao 414 golova - a Mesi je taj podvig prestigao sa tri pogotka protiv APOEL-a, pa je stigao do 416 u profesionalnoj karijeri.

Ronaldo je u seniorskoj konkurenciji dao 44 gola za Kruzeiro, 54 za PSV, 47 za Barselonu, 59 za Inter, 104 za Real Madrid, devet za Milan, 35 za Korintijans i 62 za reprezentaciju Brazila, a Mesi ga je prestigao sa 371 golom za Barsu i 45 za Argentinu.

Ako volite Mesija i brojke, evo još nekih rekorda
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.