Navijač: Nisam želeo da pogodim golmana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijač: Nisam želeo da pogodim golmana

Navijač fudbalske reprezentacije Crne Gore Luka Lazarević (25) koji se sumnjiči za napad bakljom na golmana ruske reprezentacije, na utakmici prekinutoj u petak 27. marta, predao se policiji i tvrdi da nije želeo takav incident.

Lazarević je objasnio da on nije spremio baklju da je baci na fudbalski teren, nego da je baklju prethodno "neko bacio" pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegove leve noge.

"Pošto je prskala, savio sam se i da ne bi izgorela mene i okolo prisutne, instinktivno sam je odbacio u pravcu terena", ispričao je Lazarević policiji.

Lazarević se izvinio ruskom golmanu Igoru Akinfejevu, ruskoj i crnogorskoj fudbalskoj reprezentaciji i "celoj naciji".

Protiv Lazarevića, kako je najavljeno, biće podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

U Crnoj Gori ne prestaju reakcije na prekid kvalifikacione utakmice između Crne Gore i Rusije, a najčešće reči osude postupka iz publike su "sramota" i "bruka".

Crnogorska Uprava za mlade i sport je ocenila da će 27. mart, kada je prekinut fudbalski meč u Podgorici, "ostati upisan kao najveći poraz crnogorskog sporta, njegovih ljubitelja i poštovalaca".

"Ovakve događaje moguće je izbeći i prevazići jedino sinergijom najširih državnih i sportskih struktura", piše u saopštenju Uprave za mlade i sport Crne Gore.

Crna Gora od pre osam godina ima Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, ali je opšta ocena da to nije dovoljno.

"Zakon je ostao mrtvo slovo na papiru", ocena je u nekim reakcijama.

Fudbalska utakmica između crnogorske i ruske reprezentacije prekinuta prvi put na samom početku, kada je baklja iz publika pogodila golmana Rusije Akinfejeva, nakon čega se na produžetak čekalo više od pola sata.

Publika je zatim više puta upozorena da će meč biti prekinut ako se dogodi i najmanji incident. U 66. minute igre, jedan od ruskih igrača sudiji je prijavio da je na teren bačen novčić, što je bio dovoljan razlog da se utakmica prekine.

Prekinuta utakmica će biti proglašena pobedom Rusije, rezultatom 3:0, iako je do prekida rezultat bio 0:0.

Fudbalski savez Crne Gore, pored toga što je prekidom utakmice doživeo veliki udarac, strahuje i od visoke novčane kazne UEFA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadač se izvinio: Nisam to želeo

Izvor: B92, 29.Mar.2015

Navijač reprezentacije Crne Gore Luka Lazarević (25) koji se sumnjiči za napad bakljom na golmana ruske reprezentacije tvrdi da nije želeo takav incident...Lazarević je objasnio da on nije imao nameru da baklju baci na teren, nego da je baklju prethodno "neko bacio" pored njegove leve noge..."Pošto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.