Napredak, ipak, angažovao Smiljanića!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak, ipak, angažovao Smiljanića!

Uprkos kazni koju ima, a koja glasi - dvogodišnja zabrana bavljenja trenerskim poslom - kruševački Napredak ipak doveo Branka Smiljanića za šefa stručnog štaba. Pročitajte šta kaže.

Foto: MN Press/arhiva Branko Smiljanić

Branko Smiljanić je novi trener Napretka, nasledivši na toj funkciji smenjenog Sinišu Gogića, nakon slabog starta u novoj sezoni.

Ova vest ne bi bila ništa neobično, odnosno ne bi bila neuobičajena za srpski fudbal, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jer se ovde treneri smenjuju kao na traci. Angažovanje Smiljanića na trenerskoj klupi Napretka je neobično zato što on ima kaznu zabrana vođenja bilo koje ekipe u domaćem fudbalu, koju mu je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije nakon incidenata u Smederevu, gde je bio posmatrač utakmice Prve lige Srbije. Povezane vestiKruševljani angažuju suspendovanog trenera?!Šta kažu "disciplinci" FSS

To znači da Smiljanić ne može da vodi Napredak, jer je odluka Disciplinske komisije pravosnažna.

Na promociji u Kruševcu, Smiljanić, koji ima veliko iskustvo u svom poslu, govorio je i o tome. On ističe da nije kriv za incident, da to nije uradio i da stalno mora da dokazuje da nešto nije uradio i da je na udaru medija...

Evo šta je rekao o tom slučaju:

"Ne osećam se prijatno u poslednja dva, tri meseca i mnogo ružno se pisalo o meni. Jednostavno se u nekim situacijama neke stvari dešavaju koje vi ne možete da kontrolišete. Sami znate da vi kad pošaljete članak da glavni urednik određuje i daje naslov i postavlja slike. To je van vaše moći. Ako se nešto prenosi sa nekog sastanka, bez zvaničnog dopisa i kazne, to se prejudicira i izađe dan, dva ranije, znači da ima i informacija koje cure pre vremena... Ne želim da se pravdam, ja to jednostavno nisam uradio".

Evo i nastavka.

Upitan kada bi mogao da sedne na klupu Napretka, odgovorio je:

"Onog momenta kada FSS ukine kaznu tada ću moći da sednem na klupu".

On kaže i da mu je "žao što se u medijima na ružan način prenose neke informacije i da se stiče negativan utisak o njemu".

"Svaki trener želi da ostavi trag u srpskom fudbalu. Želja mi je da ovde pokažem da znam nešto, da pokažem da znam nešto i da znam nešto. Srbijiu, koju neizmerno volim, dao bih i poslednji komad mesa i poslednju kap krvi, ali stalno moram da dokazujem da nešto nisam uradio".

Osim Smiljanića, u Napredak je došao i novi sportski direktor - Nedeljko Ostojić (umesto Vladimira Matijaševića).

"Došao sam u moderan, organizovan fudbalski klub, sa dobrim prvim timom i dobrom omladinskom školom, i klubu koji ima agilnu upravu na čelu sa Markom Miškovićem", rekao je Ostojić.

Dovedena su i dvojica novih igrača: Predrag Lazić i Predrag Govedarica.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.