Napravljen veliki korak da biznismen iz Čikaga preuzme Slobodu iz Užica!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljen veliki korak da biznismen iz Čikaga preuzme Slobodu iz Užica!

Fudbalski klub Sloboda iz Užica mogao bi da promeni svoju sudbinu, posle previranja na skupštini.

Kako prenosi Infoera.rs, doneta je neopoziva ostavka dugogodišnjeg predsednika UO Josipa Ristanovića, a ond 35 članova skupštine prisustvovalo je 27, što je bilo dovoljno za nesmetan rad.

Podnet je i izveštaj prema kom je na dan 31. maja 2017. klub dugovao 643.880 evra, a drugi deo skupštine doneo je raspravu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << o daljem funkcionisanju kluba.

Razmotrena je ponuda američkog biznismena Saše Turovića da preuzme Slobodu i uloži novac, a sednici su prisustvovali advokat Mihajlo Krstić i Zlatko Đerić, menadžer kog je Turović video kao predsednika UO.

-Mi već 15 dana čekamo detaljan presek finansijskog stanja, garancija čanova Upravnog odbora da neće biti novih dugova. A sad ću vam obrazložiti zašto sam rekao još nekog duga, jer lično znam, pošto sam bio menadžer igraču Nemanji Cvetkoviću, koji je dva dana pred odlazak u Lil na probu, njegov tadašnji menadžer je dao 50.000 eura u Slobodu na priznanicu. Dao ih je za 50 % ekonomskih prava - rekao je Đerić.

- Tih 50.000 evura na ovim spisima kao što vidite nema. To je bilo u decembru 2013. godine. A odmah sledeće godine, kada je Bogićević bio tu, dato je 25.000 evra za drugih 50 % ekonomskih prava. Da li će se sutra neko pojaviti i tražiti tih 75.000 evra za prava za igrača, i tražiti da se ta pozajmica vrati? To je problematično za preuzimanje FK Slobode.

Advokat Krstić je dodao da Turović samo želi da zna tačan podatak o iznosu duga i da je to jedini uslov, na šta su članovi uprave Slobode uzvratili tvrdnjom da ne mogu da odgovaraju za potraživanja pre 15. jula 2014. godine, kada su preuzeli klub. Najavljeno je da će se pregovori sa Turovićem nastaviti u narednom periodu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.