NAJAVA DANA (subota, 29. april): Nastavlja se trka u Primeri! Igraju i Bajern, Dortmund, Fulam, Torino, Monako…

Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2017, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 29. april): Nastavlja se trka u Primeri! Igraju i Bajern, Dortmund, Fulam, Torino, Monako…

Najinteresantniji parovi dana su pred nama. Pogledajte i procenite koji mečevi MOZZARTOVOG Trostrukog superpara najviše odgovaraju vašim kladilačkim afinitetima

4003: REAL MADRID – VALENSIJA, 16.15

(Fudbal, Španija 1)


Real se očigledno oporavio od poraza u El Klasiku. Bez Ronalda i Bejla pregazio je La Korunju sa 6:2, a iako je trenutno na drugom mestu stvari su u potpunosti u njihovim rukama jer ukoliko pobede u preostalim utakmicama >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << titula je njihova, bez obzira šta Barselona uradi. Sa 71% dobijenih mečeva i 2,35 bodova koje u proseku osvajaju na Santjago Bernabeu, to ne bi trebalo da bude problem u ovom duelu. Valensija ima peti najgori defanzivni učinak i 59% izgubljenih utakmica na gostovanjima gde u proseku prima 1,82 gola. Od poslednjih šest duela sa Slepim miševima Real je dobio samo jedan, a najmanje tri gola viđeno je na svakom od njih.

4004: LAS PALMAS – ATLETIKO MADRID, 18.30

(Fudbal, Španija 1)


Viljareal je izgleda definitivno postao noćna mora za Atletiko. Posle devet mečeva bez poraza u Primeri ekipu Dijega Simeonea Žuta podmornica je „potopila“ na svom terenu sa 1:0. Predstoji im polufinalni okršaj sa Realom u Ligi šampiona, i skoro da je izvesno da će u ovom meču doći do rotacije u timu i izostanka nekih igrača poput Antoana Grizmana. Las Palmas će nastupiti bez tri najbolja strelca i zato je pitanje da li će uopšte moći da probije odbranu Madriđana. Na sedam od osam prethodnih mečeva Atletika viđeno je 0-2 gola i velika je šansa da će slično biti i ovog puta. Las Palmas je dobio duel u Kupu Kralja sa 3:2, ali je Atletiko dobio prethodnih pet.

4005: ESPANJOL – BARSELONA, 20.45

(Fudbal, Španija 1)


Espanjol na svom terenu ove sezone igra odlično bez obzira na to iz kog dela tabele dolazi protivnik. Dobili su šest od osam poslednjih utakmica kod kuće, a od poslednjih 15 izgubili su samo dve. Barselona je gubila na četiri od sedam prethodnih gostovanja u svim takmičenjima, a samo jedno od prethodnih sedam dobili su sa najmanje dva gola razlike. Sredinom nedelje demolirali su Osasunu sa 7:1, međutim Espanjol će ipak biti malo tvrđi orah. Prethodna četiri duela dobili su uz 15 postignutih golova i dva primljena, a pobeđivali su na četiri od pet prethodnih gostovanja Espanjolu i pri tom svaki put sačuvali svoju mrežu.

3003: DORTMUND – KELN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)


Bolju motivaciju pred ovaj duel od pobede nad Bajernom (3:2) u polufinalu Kupa Dortmund nije mogao da dobije. Keln je nakon poraza od M’gladbaha i Augzburga remizirao sa Hofenhajmom i tako dozvolio Frajburgu i Verderu da ga prestignu u borbi za Evropu, odnosno plasmanu za šesto mesto koje ispunjava taj cilj. Na poslednjih šest gostovanja Keln je primao najmanje dva gola, dok je prosek Milionera kod kuće 2,46. S druge strane Jarčevi su postizali tačno jedan gol na četiri od pet prethodnih gostovanja. Prethodni duel završen je bez pobednika 1:1, a od šest poslednjih Keln je dobio tri uz tri nerešena ishoda.

3007: VOLFZBURG – BAJERN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)


Domaćinu gori pod nogama, poraz u grčevitoj borbi za opstanak nikako nije opcija za Vukove, jer bi neuspeh još dublje gurnuo u ponor ekipu Andrijesa Jonkera, koja se muči iz kola u kolo. Samo jedna pobeda na poslednjih pet utakmica u Bundesligi (nad slabim Ingolštatom sa 3:0) premalo je za Vukove koji se nalaze na bod od mesta koje vodi u baraž za opstanak i moraće da pokažu zube favoritu. Ni Bajernu ne cvetaju ruže, Ančelotijev tim nije pobedio na pet utakmica, a poraz od Dortmunda u polufinalu Kupa samo je zadnji neuspeh u nizu. Bajern će biti željan da zagorča život Vukovima koji su im ne tako retko oduzimali trofeje kao recimo Superkup iz 2015. godine.

2001: SAUTEMPTON – HAL, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)


U prethodna dva kola Sautempton je izgubio od Mančester Sitija (3:0) i Čelsija (4:2), i sada u 12 utakmica u svim takmičenjima ima četiri pobede, sedam poraza i jedan nerešen ishod. Njihov glavni cilj je da obezbede opstanak u srednjem delu tabele. Hal ima sasvim drugačiji. Da obezbedi opstanak u Premijer ligi. Na dobrom su putu u toj nameri jer im je pobeda nad Votfordom prošlog vikenda četvrta na poslednjih sedam mečeva, što je odličan rezultat za tim koji je dva boda iznad zone ispadanja. Ipak, sve ove pobede ostvarili su na domaćem terenu. Na gostovanju nisu slavili od avgusta i izgubili su 14 od poslednjih 16. Sautempton je dobio šest i izgubio jedan od sedam prethodnih okršaja.

2106: FULAM – BRENTFORD, 16.00

(Fudbal, Engleska 2)


Neće ovo biti samo lokalni derbi. Eventualna pobeda Fulamu bi zapečatila mesto u plej-ofu, s obzirom da imaju puno bolju gol razliku od sedmoplasiranog Lidsa. Najefikasniji su tim Čempionšipa sa 1,86 golova u proseku, a dokazali su to kada su Hadersfildu dali četiri gola za samo 45. minuta. Dobili su četiri prethodne utakmice uz najmanje tri postignuta gola, međutim samo su jednom sačuvali mrežu na poslednjih 12 mečeva. Sa Brentfordom stvari stoje slično. Dobili su pet od sedam prethodnih duela, a na četiri od poslednjih osam gostovanja postigli su najmanje pet golova. Po svim parametrima i ovo bi trebao da bude duel sa dosta golova na obe strane. GG3+ došlo je na dva prethodna.

5003: MONAKO – TULUZ, 17.00

(Fudbal, Francuska 1)


Monako ima isti broj bodova kao i PSŽ, ali ima utakmicu manje i neuporedivo bolju gol razliku što se može ispostaviti kao krucijalan faktor u borbi za titulu. Poraženi su od ovog rivala u polufinalu Kupa sa 5:0, međutim igrali su praktično sa B timom. Pored domaćeg takmičenja očekuje ih i duel sa Juventusom u polufinalu Lige šampiona. Na svom terenu dobili su 88% mečeva i postigli čak 92 gola na 33 utakmice, a poraženi su u tri navrata. Tuluz je skliznuo na 11. mesto tabele sa jednim trijumfom na poslednjih devet mečeva, i samo 12 % dobijenih utakmica na gostovanjima. Njihov međusobni duel u oktobru pripao je Tuluzu (3:1).

1002: TORINO – SAMPDORIJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)


Siniša Mihajlović promenio je formaciju iz 4-3-3 u 4-2-3-1 što je prošle nedelje rezultiralo pobedom nad Kjevom od 3:1. Torino na svom terenu u proseku postiže čak 2,31 golova, a na 69% mečeva postizali su najmanje dva. Takođe, na njemu su doživeli samo jedan poraz i to od Juventusa. Sampdorija se muči na gostovanjima na kojima je u 50% slučajeva gubila. Dobila je jedan od poslednjih pet mečeva na strani, a poraz od slabašnog Krotonea im je drugi u nizu. Prethodni međusobni duel pripao je Sampdoriji rezultatom 2:0.

7033: FMP - CRVENA ZVEZDA, 15.00

(Košarka, Superliga)


Zvezda će u pokušaju da ostane na pobedničkom putu igrati protiv FMP-a u Železniku gde je u prvom kolu nastradala Mega. Panteri su doveli Dušana Alimpijevića, pokazali odličnu igru, pa ćemo videti kako će se odupreti evroligašu. U poslednje vreme Panterima to ne ide od ruke jer je Zvezda slavila na devet poslednjih utakmica tako da su igrači Dejana Radonjića i ovoga puta favoriti.

7036: PARTIZAN – DINAMIK, 19.30

(Košarka, Superliga)


Partizan će na svom parketu igrati u Pioniru protiv dorćolskog Dinamika koji sa klupe predvodi Miroslav Muta Nikolić. Crno-belima će svakako dobro doći jedna pobeda da rane iz derbija što lakše zarastu, tako da treba očekivati motivisane igrače Aleksandra Džikića koji će ići na pobedu po svaku cenu. Dinamik je u prošlom kolu ostvario prvu i istorijsku pobedu protiv Spartaka 92:75, a istorijski će biti i duel sa crno-belima jer se ova dva kluba do sada nisu sastajala.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.