NAJAVA DANA (petak, 9. oktobar): Rasplet u kvalifikacijama za EVRO 2016, Zadar, MZT i Olimpija na teškim gostovanjima...

Izvor: MozzartSport.com, 09.Okt.2015, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (petak, 9. oktobar): Rasplet u kvalifikacijama za EVRO 2016, Zadar, MZT i Olimpija na teškim gostovanjima...

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas...

8510: MAKEDONIJA - UKRAJINA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)


Od kvote na dvojku nećete se baš obogatiti, ali sve osim nje potpuno je nezamislivo jer su Makedonci od pobede nad Luksemburgom pre godinu dana vezali šest poraza u kvalifikacijama. Ukrajinci su jedini poraz doživeli od Španaca, sa Slovačkom su odigrali nerešeno, a dobili su sve ostale utakmice u grupi. Na prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meču igranom u oktobru prošle godine, Ukrajinci su pobedili Makedonce sa 1:0. Ove dve reprezentacije sastajale su se tri puta ranije, jednom je bila bolja Ukrajina, jednom Makedonija, a jedan meč odigrali su bez golova. Makedonci ne primaju puno golova, pa probajte i KMB 2&0-2.

8512: ŠPANIJA - LUKSEMBURG, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)


Besmisleno je i diskutovati o ovoj utakmici, ali to se od nas očekuje, pa moramo. Od kiksa sa Slovačkom Španci znaju samo za pobede, a ovom protivniku dali su pre godinu dana četiri gola. Luksemburg je na ovim kvalifikacijama uspeo da dobije jedino Makedonce (1:0) i odigra nerešeno sa Belorusijom. Ostale utakmice je izgubio i nalazi se na pretposlednjem mestu Grupe C. Furiji sada ostaje da overi prvo mesto na tabeli. Ove dve reprezentacije sastajale su se dva puta u prošlosti i oba puta Španci su pobeđivali.

8513: ENGLESKA – ESTONIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)


Selektor Roj Hodžson iskoristiće duel sa daleko slabijim rivalom kako bi ukazao šansu nekim mladim igračima, poput 19-godišnjaka iz Totenhema Delea Alija. Englezi su ubedljivo prvi u grupi sa maksimalnim učinkom, dok su Estonci na četvrtom. U prvom meču Englezi su bili bolji u gostima (0:1). Estonci su pobedili Litvaniju, San Marino i Sloveniju, a poraženi su od Litvanije, Švajcarske, Slovenije, Engleske. Sastajali su se tri puta do sada i Englezi su pobeđivali svaki put. Vi gađajte duplu pobedu domaćih.

8514: SLOVENIJA – LITVANIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)


Slovenci i dalje imaju teoretske šanse da se domognu druge pozicije na tabeli, a da bi ih zadržali moraju da trijumfuju protiv ekipe koju su već „tukli“ sa dva gola razlike na njenom terenu. Izgubili su od Engleske i Estonije, dok su sve ostale mečeve rešili u svoju korist. Litvanci su dobili Estoniju i San Marino, dok su sve ostale mečeve izgubili. Na prethodna tri susreta Litvanci su slavili dva puta, a Slovenci jednom. U keca ne sumnjamo, a kvotu pojačajte kombinacijom sa 2-3.

8517: MOLDAVIJA – RUSIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)


Rusi su sa novim selektorom na klupi zabeležili veoma važnu pobedu nad Šveđanima, direktnim rivalima za drugo mesto, i očekivani trijumf nad Lihtenštajnom, pa bi bilo iznenađenje da ne ostvare i treći u nizu. Moldavija u grupi G nije uspela da upiše nijednu pobedu i poslednja je na tabeli, a Rusi su poraženi jedino od Austrije koja je i prva u ovoj grupi. Dve reprezentacije igrale su ukupno dva puta, jednom su pobedu zabeležili Rusi, a drugi put bilo je nerešeno. Osim dvojke gađajte i 2-3.

8518: CRNA GORA - AUSTRIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za EP)


Austrijanci na ovo gostovanje dolaze rasterećeni jer su već obezbedili prvo mesto u grupi. S druge strane, crnogorska javnost je ponovo počela da se oslanja na matematiku i da se nada trećoj poziciji. Crnogorci su poraženi od Švedske, Rusije i Austrije, a gosti na ovaj meč dolaze posle pobede od 1:0 u prvom susretu. Crnogorcima je odgovarao remi Švedske sa Austrijom, ali Šveđani idu na gostovanje u Lihtenštajn i teško da će na tom meču biti poraženi. Mi verujemo u 3+, ali i dvojku.

7016: BUDUĆNOST – ZADAR, 17.00

(Košarka, Jadranska liga)


Zadar je rado viđen gost u Podgorici, a razlog je jednostavan. Hrvati su retko uspeli da zabeleže pobedu u „Morači“. Dosadašnji skor je 8:3 za Budućnost, a u poslednjih deset međusobnih susreta Zadar je samo jednom uspeo da trijumfuje. Podgoričani su inače kod kuće u ovoj sezoni pobedili Krku i Mega Leks, dok je Zadar u tri prethodna kola kod kuće pobedio Cibonu, izgubio u gostima od Krke, i ponovo poražen kući od Crvene zvezde.

7033: MEGA LEKS – MZT, 17.00

(Košarka, Jadranska liga)


Mega Leks je imao prilično težak raspored na startu ovogodišnjeg izdanja ABA lige. U prvom kolu poraženi su od Crvene zvezde u gostima, u drugom su kod kuće savladali Partizan, a u Podgorici su umalo stigli do velikog preokreta kada su rezultatski minus smanjili na samo četiri poena u poslednjoj četvrtini, međutim, u finišu je ponestalo koncentracije pa je Budućnost slavila. Gosti su verovatno mislima još uvek u Beogradu gde su propustili šansu za pobedom nad Partizanom. U prva tri kola ekipa MTZ Skoplje poražena je od Olimpije u gostima, pobedila Metalac kod kuće, i izgubila pomenutu utakmicu sa Partizanom. U Sremskoj Mitrovici u dva prethodna susreta slavio je domaćin, a ukupni međusobni skor je izjednačen i glasi 2:2.

7043: CIBONA - OLIMPIJA , 19.00

(Košarka, Jadranska liga)


Oba tima posle tri odigrana kola imaju više zabeleženih poraza nego pobeda. Cibosi su ostvarili samo jednu pobedu kod kuće (protiv Tajfuna) i izgubili oba puta u gostima i to od najvećih rivala Zadra i Cedevite. Gosti su u identičnoj situaciji. Pobedili su Skoplje kod kuće, da bi zatim bili poraženi od Igokee i Sutjeske. Ovaj poslednji poraz bio je posebno bolan za Olimpiju jer su kod kuće poraženi od novajlija u ABA ligi u poslednjoj sekundi meča. Njihov međusobni skor u Zagrebu glasi 12:4, a ukupni 17:13.

7051: OKLAHOMA - FENERBAHČE, 02.00

(Košarka, predsezonska utakmica)


Amerikanci su već jednom gostovali u Istanbulu u okviru predsezonskih utakmica. „Gromovi“ su 2013. pobedili Fener sa 95:82. Kevin Durent vratio se na teren posle pauze od osam meseci i u meču sa Minesotom u sredu veče postigao 15 poena za 22. minuta provedenih na parketu. U ovoj sezoni pored šest Turskih igrača, tim Željka Obradovića je ostatak ekipe pojačao novajlijama. Pero Antić, Luiđi Dantome, Nikola Kalinić i Ekpe Udo koji je, interesantno, odrastao upravo u Oklahomi. Biće ovo prilika i da igrač Oklahome Enes Kanter zaigra protiv svog nekadašnjeg tima. U noći između ponedeljka i utorka, turski vicešampion pobedio je Bruklin Netse 101:96, a među najzaslužnijima za pobedu u Barklis centru bio je Bogdan Bogdanović „uz malu pomoć prijatelja“ Nikole Kalinića. Možda je ova pobeda signal za Oklahomu, odnosno za aktivaciju Durenta i Vestbruka na ovom meču, videćemo.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

FOTO: Action Images

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PREDLOZZI I TIPOVANJA (petak): Englezi za zadržavanje maksimalnog učinka, Ukrajina i Slovačka bez prava na grešku

Izvor: MozzartSport.com, 09.Okt.2015

Pogledajte nekoliko predloga za 9.oktobar....NAPOMENA: U rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA novinari portala MOZZART Sport iznose svoje mišljenje povodom utakmica koje se igraju tog dana, i daju svoje viđenje koji bi ishod mogao da bude postignut na određenim parovima...Šta vi mislite? Imate li svoje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.