NAJAVA DANA (petak, 29. maj): Zvezda ide u goste FMP-u, Benfika u finalu Liga kupa, Rolan Garos, plej-of ludilo u Španiji i Italiji...

Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2015, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (petak, 29. maj): Zvezda ide u goste FMP-u, Benfika u finalu Liga kupa, Rolan Garos, plej-of ludilo u Španiji i Italiji...

Pogledajte koji nas to interesantni događaji čekaju danas...

4141: MARITIMO - BENFIKA, 20.45

(Fudbal, Liga kup Portugalije - finale)

Benfika je ubedljivom pobedom protiv Maritima (4:1) u poslednjem kolu na svom terenu proslavila šampionsku titulu, dok je Maritimo pre te utakmice bio u seriji od devet mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Benfika je slavila na poslednja tri međusobna susreta, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a poražena je samo dva puta na prethodnih deset okršaja, uz osam pobeda.

4602: DINAMO Z. - RIJEKA, 19.00

(Fudbal, Hrvatska 1)

Derbi dve najbolje ekipe hrvatskog prvenstva u ovoj sezoni. Uključujući i finale kupa protiv Splita, Dinamo je vezao 28 utakmica bez poraza, dok Rijeka devet uzastopnih mečeva nije osetila gorčinu poraza. Prvi prvenstveni meč ovih timova završen je rezultatom 0:0, dok je u polufinalu nacionalnog kupa bio uspešniji Dinamo (2:1 i 0:0).

5304: BEŠIKTAŠ -  GENČLERBIRLIGI, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Bešitkaš i Genčlerbirligi spuštaju zavesu na sezonu u utakmici koja nema rezultatski značaj. I jedan i drugi tim četiri prvenstvene utakmice nisu osetili slast pobede, s tim što je Bešiktaš vezao dva, a Genčler ukupno tri poraza. Prvi meč ove dve sezone pripao je ekipi iz Istanbula, koja je u gostima slavila sa 2:0.

4528: DINAMO BUKUREŠT - ASTRA ĐURĐU, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Dinamo je u poslednje tri prvenstvene utakmice slavio dva puta i želi u pobedničkoj atmosferi da završi  sezonu. Astra je u potpunosti eksplodirala u finišu sezone. Slavila je na četiri od ukupno pet prvenstvenih mečeva i biće teško uzeti joj meru u ovoj utakmici. Astra je u prvom međusobno meču ove sezone deklasirala Dinamo sa 6:1 na svom terenu.

3372: BAZEL - SENT GALEN, 20.30

(Fudbal, Švajcarska 1)

Od trenutka kada je osvojio titulu Bazel je počeo da gubi bodova. Tri meča bez trijumfa (dva poraza i remi) nisu uzdrmala šampiona, a Sent Galen bi pobedom mogla da se uključi u borbu za Ligu Evrope, pošto Cirih beži tek tri boda. Sent Galen je sa poslednja dva gostovanja Bazelu odlazio makar sa bodom, a poslednji međusobni okršaj dobio je rezultatom 2:0.

5601: OD GRENLAND - OLESUND, 19.00

(Fudbal, Norveška 1)

Olesund je posle prvih deset kola uspeo već da primi 24 gola, a u poslednja tri kola ima remi i dva poraza. Interesantno, svaki put badalo je tačno četiri gola. OD je u poslednja četiri kola tri puta remizirao, a u tri navrata bilo je 0-2 gola. Olesund nikada nije slavio na gostovanju OD-u, a u dosadašnjih deset duela samo jednom je remizirao, dok je OD davao uvek minimum po dva gola.

7025: REAL MADRID -  GRAN KANARIJA, 21.00

(Košarka, Španija 1, plej-of)

Real je posle osvajanja evropskog trona rešio da malo odmori najbitnije igrače, pa je u poslednje dve utakmice ligaškog dela upisao dva poraza, ali i pored toga sa prve pozicije ušao u plej-of. Gran Kanarija je u „minut do 12“ obezbedila mesto u doigravanju, a kako ekipa s ostrva nije slavila punih osam godina u prestonici, a da je Real vezao deset pobeda, jasno je da su šanse za trijumf manje od minimalnih.

7007: ARMANI MILANO - SASARI, 20.45

(Košarka, Italija 1, plej-of)

Polufinale plej-ofa. Armani u seriju ulazi na krilima šest vezanih pobeda i gaženja Virtusa, dok je Sasari sa tri uspeha u nizu savladao Trentino. Interesantno, Armani je tek pre dva meseca uspeo da prekine post na svom terenu i savlada Sasari, koji je imao nanizane četiri pobede. Armani nijednom nije poražen na svom terenu ove sezone i ima 17 trijumfa.

7036: RADNIČKI FMP - CRVENA ZVEZDA, 20.00

(Košarka, Srbija 1)

Zvezda je neprikosnovena u domaćem šampionatu i nanizala je 11 trijumfa, uz veliki plus u koš razlici od 225 koševa (969:744), dok je FMP posle dobrog početka sezone ostao na samo tri pobede. U gotovo svakom susretu dva kluba viđen je veliki broj poena, a ako računamo samo duele iz najnovije istorije Zvezda je nanizala tri pobede.

8035: IVANOVIĆ - VEKIĆ, 11.05

(Tenis, Rolan Garos)

Ovo je prvi susret dve teniserke. Ana je u prva dva meča Rolan Garosa gubila po set, ali je na kraju pobeđivala. Interesantno, bar set gubila je na poslednja četiri meča, dok je Dona Vekić već savladala jednu srpskinju – Bojanu Jovanovski. Ana je do sada na šljaci upisala četiri pobede i tri poraza, a 165. igračica sveta imala je isti učinak.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.