Murinjo pred Čelsi: Nema ljutnje, navijači nisu imali moć da me zadrže

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo pred Čelsi: ''Nema ljutnje, navijači nisu imali moć da me zadrže''

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da nema negativna osećanja prema odlasku iz Čelsija i ocenio je da londonski klub ne može da ga "obriše iz svoje istorije".

Murinjo s Junajtedom dolazi u nedelju na Stamford bridž prvi put od kada je prošlog decembra otpušten. Portugalski trener je u Čelsiju postigao neke od svojih najvećih trenerskih uspeha, pošto je s klubom osvojio tri titule prvaka Engleske tokom dva mandata medju "plavcima".

Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sedam meseci posle osvajanja titule u maju 2015. godine, Murinjo je dobio otkaz pošto je ekipa u sezoni bila samo bod iznad zone ispadanja. Trener, medjutim, misli da navijači nikada nisu gubili veru u njega.

"Biti otpušten je fudbal. Mnogi od vrhunskih trenera su u karijeri imali trenutke kada su bili otpuštani. Naravno da ima izuzetaka, ali to može da se desi bilo kome, naročito u modernom fudbalu. Mislim da bi mi bilo teže da je to klub kome nisam ništa dao. Kada je u pitanju klub s kojim sam osvajao titule u oba mandata i navijačima pružio najbolje trenutke koje su ikada imali, onda odlazim s osećanjem da sam uradio svoj posao", rekao je Murinjo za Skaj sports.

On je istakao da će imati svoje mesto u istoriji kluba iz Londona.

"Ne mislim da hoće, ali čak i kada bi hteli da me izbrišu iz istorije Čelsija, ne bi mogli. Oni su deo i moje istorije. Nema loših osećanja, nema ljutnje. Vlasnik je odlučio da me otpusti, a navijači nemaju moć. Oni su pokazivali da me žele, iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ali u klubu ovakvog profila navijači nemaju moć", rekao je Murinjo.

Trener je kazao da posle otkaza nije žurio da nadje novi posao, nego je želeo da radi nešto što želi.

"Čekao sam na ono šta sam želeo, a to je da ostanem u Engleskoj i Premijer ligi, nakon čega sam imao sreće da me pozove veliki klub kao što je Mančester junajted", rekao je on.

Trener je negativno odgovorio na pitanje da li bi se ponovo vraćao u Čelsi.

"Iskreno, nadam se da ne, zato što bih voleo da mnogo godina ostanem u Junajtedu", rekao je on.

Junajted i Čelsi su veliki rivali u Engleskoj, ali Murinjo ne veruje da će ga dočekati zvižduci.



"Ne očekujem negativnu reakciju, iako dolazim sa grbom Mančester junajteda na grudima, sa željom da osvojimo bodove. Nema razloga da bude loše reakcije
", rekao je Murinjo.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.