Mažić: Derbi - o njemu mašta svaki sudija

Izvor: Mondo, 25.Apr.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mažić: Derbi - o njemu mašta svaki sudija

Najbolji srpski fudbalski arbitar ističe da je spreman za novi duel Zvezde i Partizana i da je to meč o kojem se priča van granica Srbije.

Foto: MN Press

Tačno u 18 časova, Milorad Mažić će na centru stadiona u Ljutice Bogdana dunuti u pištaljku i označiti početak 148. večitog derbija.

Tvrdi da će to biti novi, deseti ispit u njegovoj karijeri, za koji je spreman.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Raduje me što ću ponovo biti na centru, među akterima najveće domaće utakmice. Neopisiv je to osećaj, kao da nisam sudio, sa svojim timom, već devet utakmica Crvene zvezde i Partizana. Nije mala stvar, o večitom derbiju mašta svaki sudija", istakao je za "Žurnal" Mažić, najbolji srpski sudija.

Arbitar iz Vrbasa, o čijem kvalitetu govori i to da je ove sezone sudio osam mečeva Lige šampiona, ističe da je večiti derbi nešto što ne zaokuplja pažnju samo srpske javnosti.

"Derbi je posebna priča. Verujte da o njemu priča čitava Evropa, moje kolege sa svetskih meridijana... Svi se interesuju o ambijentu, na stadionu, uoči utakmice. Nije to mala stvar. Susreti Crvene zvezde i Partizana univerzalni su znak prepoznavanja Srbije. I to ne samo u fudbalskom svetu. Osetio sam to 'milion puta' na svojoj koži", rekao je Mažić, koji će prvi put koristiti i sprej na utakmici.

Polu u šali, polu u zbilji neki tvrde da su "večiti derbi" Partizan, Crvena zvezda i Milorad Mažić.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MILORAD MAŽIĆ: O srpskom derbiju mašta svaki sudija!

Izvor: HotSport.rs, 25.Apr.2015

Najboljem srpskom arbitru Milordu Mažiću dodeljena je ta čast da po deseti put vodi najveći srpski fudbalski meč, a on kaže da je san svakog sudije na svetu da sudi beogradski derbi.. . - Raduje me što ću ponovo biti na centru, među akterima najveće domaće utakmice. Neopisiv je to osećaj,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.