Marej i fudbal? Nije nemoguće

Izvor: Mondo, 10.Jan.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej i fudbal? Nije nemoguće

Prvi teniser sveta glasno razmišljao čime će se baviti kada okonča tenisku karijeru, ali i pričao o predstojećem Australijan Openu

Foto: Guliver/Getty images/Jasper Juinen

Endi Marej, koji je nedavno odlikovan titulom viteza, pa ispred njegovog imena sada stoji ser, iznenadio je mnoge izjavom da bi posle završetka teniske karijere mogao da se nađe u fudbalskim vodama.

"Gledam mnogo toga. Voleo bih da uradim nešto u fudbalu", izjavio je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teniser sveta za "Tajms".

Marej je uvek bio verni navijač Hibernijana, vodećeg tima Druge lige Škotske, kluba za koji je pedesetih godina prošlog veka nastupao njegov deda Roj Erskin, a godinama podržava i Arsenal.

Britanski igrač planira da nastupa još nekoliko godina, a dugoročno razmišlja da će i po završetku karijere ostati u tenisu.

Uspešnu 2016. godinu, u kojoj je postao svetski broj jedan i osvojio Vimlbdon i Olimpijske igre, zaokružio je dobijanjem ordena viteza Velike Britanije. On je otkrio da je razmišljao da li treba da prihvati tu titulu. "Pričao sam sa nekoliko bliskih ljudi. Nemam mnogo godina, ponuđena mi je velika čast, ali i velika odgovornost. Još sam mlad, takmičim se i ne želim da mi išta odvlači pažnju sa terena", zaključio je britanski teniser.

On je istakao da će najpre provesti vreme sa svojom porodicom, a da će onda najverovatnije postati trener.

"Siguran sam da ću i po završetku profesionalne karijere imati neku ulogu u tenisu. Voleo bih da na taj način vratim sportu koji mi mnogo toga daje u životu. Stalo mi je do britanskog tenisa i videću koliko mogu da pomognem. Najverovatnije ću raditi kao trener nekog britanskog igrača", naveo je Marej.

Škot se trenutno priprema za Australijan Open, koji startuje u ponedeljak.

Iako je na tom turniru izgubio pet finala, od čega četiri od Novaka Đokovića, aktuelnog šampiona, tvrdi da nema "psihičku barijeru".

On je na startu nove sezone poražen i u finalu Dohe, takođe od Đokovića.

"Ne osećam da imam mentalnih problema pred Melburn, to je sve iza mene. Idem da dam sve od sebe i probam da osvojim trofej. Neću biti samokritičan ukoliko ne uspem da dođem do titule, ali ako pružim maksimum", naveo je Marej, koji će prvi put biti prvi nosilac u Melburnu, iako Novak Đoković na kladionicama i dalje važi za prvog favorita za osvajanje titule.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.