Ludo, luđe - Primera! Rvanje, tuča, goleada... Espanjol kaznio Eibarovo kockanje s tri gola viška, heroj Baptistao u 92. minutu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludo, luđe - Primera! Rvanje, tuča, goleada... Espanjol kaznio Eibarovo kockanje s tri gola viška, heroj Baptistao u 92. minutu! (VIDEO)

Kakav fudbal na stadionu Kornelja El Prat - 3:3

Odavno je španska Primera dobila tu čar da i u meču gde glavne uloge igraju klubovi druge klase vidite spektakl i fudbal za kakvim žudi svaki poklonik ove igre. E, upravo su takav susret odigrali fudbaleri Espanjola i Eibara, gde su gosti iz Baskije prokockali pobedu i prednost od tri gola viška, ostvarenu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << već u prvom poluvremenu, da bi domaćin praktično u poslednjem minutu uzeo jedan, ali zlata vredan bod u pravoj goleadi - 3:3!

Strašan fudbal viđen je na stadionu Kornelja El Prat! Doduše, bio je to i duel sa mnogo žestine, oštrine i snažnih duela, zbog čega je sudija  Hesus Manzano podelio čak osam žutih i jedan crveni karton! A pored toga i po tri gola u oba poluvremena i u mrežama oba tima, Espanjolov pad u provaliju i uzdizanje do nebeskih visina, ali i šansu Eibara u poslednjoj sekundi, što bi ovu utakmicu tek učinilo posebnom. Espanjol je još jednom pokazao čelični karakter, jer iako je uzeo bod uspeo je da se izdigne iznad situacije i minusa od tri pogotka i surovo kazni Eibarov hod po ivici žileta, posle trke u sigurnoj zoni tokom prvog dela.

Sve je počelo kao u snu za goste. Eibarovi fudbaleri odigrali su akciju na kojoj bi pozavideli i mnogi veći klubovi, a celu priču završio je Enrih golom u 23. minutu, kojim je otvorio goleadu.

Samo nekoliko trenutaka kasnije usledio je novi šok za domaćina. Kvalitetnu kontru odigrali su gosti po levoj strani, usledio je snažan centaršut, a Dijego Rejes se spetljao i krajnje nesmotreno prosledio loptu u svoju mrežu.

Činilo se da je Kikeov pogodak u finišu prvog poluvremena bio i poslednji ekser u Espanjolovom „kovčegu“, ali u nastavku utakmice katalonski klub izdigao se, poput Feniksa!

Posle strašnog presniga na odbranu Eibara usledila je prva greška i gol Ernana Pereza na asistenciju Pabla Pjatija u 64. minutu, da bi samo devet minuta kasnije nekadašnji igrač Valensije iskoristio proigravanje Lea Baptistaoa i uneo ozbiljne nemire u protivničke redove.

A onda je usledio finiš za infarkt! Prvo je Felipe Kaisedo dobio crveni karton zbog toga što je laktom udario protivničkog igrača i tako umalo osakatio Espanjol. Umesto toga Eibar je bio matiran u tri poteza - i to u drugom od ukupno tri minuta produžetka. Dijego Lopez je poslao daleko u polje gostiju, do nje je stigao David Lopez, a onda je istu dobio Baptistao koji je laserski preciznim udarcem sa gotovo 20 metara u trans bacio navijače!

A da ni tada nije bilo sve gotovo bilo je jasno u poslednjem napadu na utakmici, kada su Eibar samo centimetri delili od pobedničkog gola i finiša kakav se ne viđa ni u holivudskim filmovima....

Na kraju, ipak, zasluženo - po bod svakom.

PRIMERA, DEVETO KOLO

Petak:

Osasuna – Betis 1:2 (0:1)

/Tores 48 – Hoakin 19, Gutieres 90/

Subota:

Espanjol – Eibar 3:3 (0:3)

/Perez 64, Pjati 73, Baptistao 90+2 - Enrih 23, Rejes 27 ag, Kike 44/

16.15 Valensija – Barselona

18.30 Sosijedad – Alaveš

20.45 Granada – Hihon

Nedelja:

12.00 Selta – La Korunja

16.15 Sevilja – Atletiko

18.30 Viljareal – Las Palmas

18.30 Malaga – Leganjes

20.45 Real Madrid – Atletik Bilbao

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.