Liberalni Rajo za neopevane heroje: Evro za LBGT populaciju, evro za žrtve nasilja, evro za obolele od raka...

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberalni Rajo za neopevane heroje: Evro za LBGT populaciju, evro za žrtve nasilja, evro za obolele od raka...

Novi dresovi malenog radničkog kluba iz Valjekasa predstavljaju revoluciju u svetu fudbala

Nema nikakve sumnje – homofobija je u fudbalu i te kako prisutna. Ali Rajo Valjekano nije običan fudbalski klub. Pisali smo već da u Valjekasu žive neki sasvim drugačiji, sasvim obični ljudi, radnička klasa koja brine o svom komšiji. Pa i kad je on drugačije seksualne orijentacije. I kada je žrtva nasilja ili opake bolesti. Stoga će od svake prodaje nove, rezervne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << garniture Rajovih desova sedam evra otići u humanitarne svrhe.

A čim vidite ove dugine boje na crnoj majici jasno vam je da će deo završiti i na računu organizacija koja se bore za prava LBGT populacije. Tačno evro, dok je preostalih šest namenjeno obolelima od raka (crvena boja), osobama sa invaliditetom (narandžasta), onima "koji su izgubli nadu" (žuta), borcima za životnu sredinu (zelena naravno), onima koji se bore protiv nasilja nad decom (plava) i za kraj žrtvama porodičnog nasilja (roza).

Ravnopravno – svima po evro. Uz slogan "Rajo uz neopevane heroje".

Podsetimo, svi igrači Raja su u februaru utakmicu protiv Atletika iz Bilbaa igrali sa pertlama u duginim bojama kako bi izrazili bunt protiv homofobije u fudbalu. Prošlog novembra klub je rešio da pomogne starici koja je zbog sinovljevog kredita ostala bez krova nad glavom.

Rajo zaista brine o svojoj zajednici.

(FOTO: rayovallecano.es)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.