LŠ: Barsa na Arsenal, Mančester protiv Bajerna

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Barsa na Arsenal, Mančester protiv Bajerna

Aktuelni šampion Evrope Barselona igraće u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona protiv engleskog Arsenala, odlučeno je današnjim žrebom u Nionu.

Biće to svojevrsna repriza finala Lige šampiona iz 2006. godine kada su Katalonci u Parizu slavili pobedu 2:1.

U derbiju četvrtfinala sastaće se minhenski Bajern i Mančester junajted. Ova dva tima igrala su u jednom od najspektakularnijih finala 1999. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada je Junajted preokrenuo golovima Šeringema i Solskjera u poslednjim minutima zaustavnog vremena i došao do pobede od 2:1. Takođe, ovo je duel dva najtrofejnija tima u Ligi šampiona od ekipa koje su ostale u takmičenju. Bajern ima četiri titule prvaka Evrope, a Mančester jednu manje.

Kapitenu srpske reprezentacije Dejanu Stankoviću ispunila se želja tako da će Inter u borbi za polufinale igrati protiv moskovskog CSKA, za koji nastupa Miloš Krasić. Ova dva tima igrali su u grupnoj fazi u sezoni 2007/08. a Inter je oba puta bio uspešniji - 2:1 u Moksvi i 4:2 u Milanu.

Interesantan meč biće duel francuskih ekipa Liona i Bordoa. Bordo je prošle sezone prekinuo niz Liona od sedam uzastopnih titula prvaka Francuske, a tim koji sa klupe predvodi Loran Blan jedini je koji još uvek nema poraz u ovogodišnjem takmičenju Lige šampiona. Jedno je sigurno, ko god da prođe obezbediće Francuskoj mesto u polufinalu, a jednoj od ekipa biće to najveći uspeh u istoriji ovog takmičenja.

Utakmice četvrtfinala na programu su 30. i 31. marta, dok su revanši 6. i 7. aprila.

Određeni su i parovi polufinala. Pobednik meča Lion - Bordo igraće protiv boljeg iz duela Bajerna i Mančester junajteda, dok će se u drugom polufinalu sastati uspešniji iz dvomeča Arsenal - Barselona i Inter - CSKA. Polufinalni susreti su 20. i 21. aprila, dok su revanši 27. i 28. aprila.

Parovi četvrtfinala Lige šampiona:

Lion (FRA) - Bordo (FRA) (1)

Bajern Minhen (GER) - Mančester junajted (ENG) (2)

Arsenal (ENG) - Barselona (ESP) (3)

Inter (ITA) - CSKA (RUS) (4)

Parovi poloufinala

Pobednik meča 1 - Pobednik meča 2

Pobednik meča 3 - Pobednik meča 4

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.