Kinezi ostaju bez transfer bombi

Izvor: B92, 22.Jun.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi ostaju bez transfer "bombi"

Fudbalski savez Kine (CFA) objavio je da će taksa na kupovinu stranih igrača biti povećana na 100 odsto.

To je duplo više nego što je bilo do sada, a važiće za transfere veće od 6,63 miliona dolara.

Polovina prihoda od takse biće usmereno u fond CFA za razvoj mladih igrača.

Pravilo će biti na snazi do kraja letnjeg prelaznog roka u Kini, koji se završava 14. jula.

Kineski klubovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzdrmali su fudbalski svet prethodnih godina pošto su izdvajali veliki novac za dovodjenje zvezda i njihove plate.

Kineski mediji su ocenili da nova politika potencijalno može da spreči pokušaj pojedinih klubova da dovede igrače poput Vejna Runija i Dijega Koste.

CFA je ujedno odlučila da poveća taksu i na transfere domaćih igrača za iznos iznad tri miliona dolara.

Timovi u kineskoj Super ligi mogu da koriste najviše dva strana igrača u postavi, a od nedavno je obaveza da za svakog stranca u sastavu mora da bude jedan domaći fudbaler mladji od 23 godine.

Kineski predsednik Si Djinping je jedan od zagovornika da razvoj fudbala bude medju prioritetima zbog podizanja samopouzdanja i prestiža, a posle decenija neuspeha u tom sportu. ;

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kinezi ostaju bez skupih transfera

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2017

Fudbalski savez Kine (CFA) objavio je da će taksa na kupovinu stranih igrača biti povećana na 100 odsto...To je duplo više nego što je bilo do sada, a važiće za transfere veće od 6,63 miliona dolara...Polovina prihoda od takse biće usmjereno u fond CFA za razvoj mladih igrača...Pravilo će...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.