Karadžić: Privatizacija lek za srpski fudbal

Izvor: Studio B, 18.Dec.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Privatizacija lek za srpski fudbal

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić rekao je danas da je privatizacija lek za srpski fudbal i pozvao vladu i ministarstvo omladine i sporta da budu energičiniji po tom pitanju.

"Stanje u klupskom fudbalu je teško i poprima dimenzije drame, polovina klubova je blokirano, vlada opšte preživljavanje i dobar deo je blizu stečaja. Nikad nije bilo ovako teško, nema prostora ni u državnom budžetu i jedini lek je privatizacija", izjavio je Karadžić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na godišnjoj svečnosti FŠ u hotelu Metropol.

On je dodao da je vlada najavila privatizaciju do kraja godine, da je ministar sport obišao pola Evrope da bi upoznao iskustva razvijenih zemalja i da se zaćutalo.

"Bez titulara i novih izvora finansiranja, ne piše nam se dobro. Ne treba biti mnogo pametan, dovoljno je samo da pređemo granicu i vidimo primer Mađarske, koja je ove godine izgradila pet stadiona i posle dugog perioda posrtanja krenula napred", konstatovao je Karadžih.

Uz privatizaciju, Karadžić je među četiri prioriteta za 2015. godinu naveo i borbu A tima za plasman na EP 2016.

"Zabrinut sam jer nemamo više prostora za opravdanje, posebno što sada na finalni tutnir ide 24 od 53 tima. Imamo sjajne igrače, ali nemamo tim, a kad nema tima, nema ni igre ni rezultata. Verujem da će novi selektor Ćurčić, koji je sa mladom selekcijom uspeo da pobedi Špance, moći da nas odvede bar u baraž. Neće biti lako, ali ništa u životu nije lako", poručio je Karadžić.

On je najavio da će FŠ u 2015. voditi tešku borbu i protiv prijema Kosova u FIFA i UEFA.

"Pozicija nam je teška, poslednje tri godine odolevamo, u statutu FIFA postoji tačka da zemlja koja nije u UN ne može da postane članica, ali prijem nekih saveza i prijem Kosova u MOK dodatno nam otežava poziciju", naveo je Karadžić.

Kao četvrti prioritet, odnosno kao lepu vest, Karadžić je naveo da je od UEFA i FFA stigla finansijska pomoć za obnavljanja uništenog u ovogodišnjim poplavama.

"Od FIFA smo dobili 600.000 evra, od UEFA 500.000 i ta pomoć će u januarau biti prosleđena onima koji su nastaradili u poplavama. Takođe u sledećoj godini upotrebićemo dobijenih 1,4 miliona evra za izgradnju 20 terena sa veštačkom travom", zaključio je Karadžić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.