Karadžić: Platini nam je obećao pravdu

Izvor: Mondo, 21.Okt.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Platini nam je obećao pravdu

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić veruje da će UEFA doneti "pravednu odluku" o prekinutoj utakmici Srbija - Albanija. Tako mu je obećao predsednik UEFA MIšel Platini.

Foto: MN Press

"Razgovarali smo sa Mišelom Platinijem, predsednikom Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Rekao nam je da će Disciplinska komisija UEFA u četvrtak doneti pravednu odluku o kaznama zbog incidenata i prekida utakmice Srbija - Albanija 14. oktobra u Beogradu",
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izjavio je prvi čovek FSS agenciji "Anadolija".

Naglasio je da je FSS prikupio opsežnu dokumentaciju o prekidu utakmice kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije, i da su je čelnici državnog Saveza sa sedištem u Beogradu dostavili u kancelariju UEFA u švajarskom Nionu.

"Prekid utakmice izazvala je letelica sa zastavom 'velike Albanije'. Da nije bilo toga utakmica bi bila završena na najbolji način. Sve je inicirala albanska strana", istakao je Karadžić.

Takođe je odbacio sve optužbe od albanske strane za prekid meča u kvalifikacionoj Grupi I.

"Na snimcima se jasno vidi da se njihov igrač Džaka okreće prema klupi Albanije gde dobija uputstvo da ode po zastavu 'velike Albanije' koja je visila na letelici. Zaleeće se na našeg fudbalera Stefana Mitrovića koji je skidao zastavu da bi utakmica bila nastavljena. I tada nastaje haos, zbog kojeg je meč prekinut".

Utakmica između Srbije i Albanije 14. oktobra u Beogradu prekinuta je u 41. minutu pri rezultatu 0:0, nakon što se iznad terena zavijorila zastava "velike Albanije" okačena na "dronu", kojim je upravljao neko sa ili u okolini stadiona FK Partizan.

Potom je na terenu došlo do sukoba igrača, ali i reprezentativaca Albanije sa pojedinim srpskim navijačima koji su utrčali na teren.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Platini mi obećao pravdu

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 07:28

Predsednik FSS Tomislav Karadžić tvrdi da mu je Francuz obećao da će presuda za meč Srbije i Albanije biti po pravilima UEFA..Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da će Disciplinska komisija UEFA doneti pravednu presudu u slučaju prekinute utakmice između naše reprezentacije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.