Karadžić: Nivo Albanije i Jermenije

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Nivo Albanije i Jermenije

Predsednik FSS Tomislav Karadžić smatra da je njegov posao najteže radon mesto u Srbiji, te da je naša reprezentacija na nivou Jermenije i Albanije.

Karaadžić je u u intervjuu za agenciju Anadolija rekao da je FSS na njegovom čelu uradio više nego fudbalska Srbija u poslednjih 50 godina.

"Za sve ste odgovorni i svuda vas prozivaju. Viču 'Tole lopove' čim je neki penal dosuđen ili odluka koja im se ne sviđa. Fudbal je moja partija, druge nemam. Znam da nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lopov i kriminalac", rekao je Karadžić.

"Moja parola je ‘nisi se trebao roditi ako nećeš iza sebe nešto ostaviti'. Imam sređenu situaciju u firmi i porodici, a u fudbalu želim ostaviti nešto iza sebe. U šest godina uradili smo više nego fudbalska Srbija u poslednjih 50 godina", dodao je Karadžić.

Prvi čovek FSS ističe da je trenutno glavni cilj plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite da će te se plasirati. Jermenija sa kojom igramo prvu kvalifikacionu utakmicu u oktobru mnogo je napredovala. Tu je i Albanija. Računam da smo na nivou te dve reprezentacije. Danska ne beleži neke rezultate u poslednje vreme, a glavni rival nam je Portugal. Imamo sve uslove, dobru grupu i reprezentaciju, zato nam treba jako dobar selektor", rekao je Karadžić.

Selekcija i dalje nema zvaničnog selektora, mada je Ljubinko Drulović pobedom na debiju protiv Irske najavio da će biti glavni kandidat.

"Taj mandat je završen, a šta će se desiti sledećih nedelja i meseci ne mogu odgovoriti na pitanje. Drulović je sjajan čovjek i igrač, trener sa sjajnim rezultatom u Litvaniji, ubeležio je i pobedu sa A timom protiv Irske. Za ozbiljnu pažnju je njegov status i imenovanje za selektora. Ipak, ima tu još tri, četiri kandidata u fokusu pažnje", istakao je predsednik FSS.

Klupski fudbal u zemljama bivše jugoslavije ne napreduje, čak ni ne stagnira, već nazaduje u odnosu na ostatak Evrope, pa se sve češće pokreće priča o potrebi organizovanja regionalne lige, po uzoru na košarkašku.

"Bilo bi sjajno da klubovi poput Sarajeva, Željezničara, Dinama, Olimpije, Hajduka, Vardara, Budućnosti, naših Zvezde i Partizana igraju zajedničko takmičenje. Ipak, na poslednjem sastanku u Sloveniji isprečilo nam se puno problema u ostvarenju cilja. To se dešava iz prostog razloga što se državni organi Hrvatske i Srbije po tri meseca moraju pripremati da bi osigurali međusobne duele naših reprezentacija", istakao je Karadžić.

Iako je još u avgustu prošle godine najavio da će do početka 2014. napustiti mesto predsednika FSS, Karadžić je u martu dobio jednoglasnu podršku Skupštine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Nivo Albanije i Jermenije

Izvor: B92, 17.Apr.2014

Predsednik FSS Tomislav Karadžić smatra da je njegov posao najteže radno mesto u Srbiji, te da je naša reprezentacija na nivou Jermenije i Albanije...Karadžić je u u intervjuu za agenciju Anadolija rekao da je FSS na njegovom čelu uradio više nego fudbalska Srbija u poslednjih 50 godina..."Za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.