Jović: Ostvarili smo cilj na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jović: Ostvarili smo cilj na EP

Omladinski reprezentativci Srbije složni su u oceni da su na Evropskom fudbalskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Mađarskoj ostvarili dobar rezultat, iako nisu uspeli da odbrane titulu od prošle sezone.

"Zadovoljan sam rezultatom na Evropskom prvenstvu. Ostvarili smo naš cilj, a to je plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina na Novom Zelandu. Tamo ćemo imati priliku da se ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokažemo", rekao je fudbaler Crvene zvezde Luka Jović novinarima u Ptuju.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je juče u polufinalu EP od Portugala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

"Dobro smo igrali, utakmica je bila teška, ali Portugalci su mnogo dobri - sila u Evropi. Tokom meča nije bilo mnogo izglednih prilika, iako smo i mi i oni imali nekoliko prilika da dođemo do gola. Penali su bili na sreću, a ovog puta je ona bila na njihovoj strani", rekao je 16-godišnji Jović.

Fudbaleri crveno-belih, koji su nastupali na kontinentalnom prvenstvu, došli su u Sloveniju na pripreme Zvezde. Oni će se sutra vratiti za Beograd sa prvim timom.

Mladi golman Zvezde i omladinski reprezentativac Predrag Rajković nada se da će Srbija na SP naredne godine ostvariti dobar rezultat.

"Sinoćna utakmica je bila jako teška, dobro smo igrali, imali smo šanse, ali nažalost izgubili smo na penale. Bitno je da smo ispunili svoj cilj da odemo na SP, nadam se da će nas tamo poslužiti sreća i da ćemo napraviti dobar rezultat", rekao je .

Vezni fudbaler crveno-belih Marko Grujić ocenio je da je reprezentacija na Evropskom prvenstvu odigrala najbolje utakmice protiv najtežih rivala.

"Bili smo najmlađi na turniru, jer smo došli sa osam, devet igrača znatno mlađih. Mi smo i u tom sastavu pokazali da možemo kvalitetno da igramo - najbolje mečeve smo odigrali protiv Nemačke i Portugala", rekao je Grujić.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Milinković-Savić za SPORTAL.RS: Svi smo zajedno plakali u svlačionici

Izvor: Sportal.rs, 30.Jul.2014, 18:33

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva Evrope u Mađarskoj, pošto je u Felčutu, u polufinalu, izgubila od selekcije Portugalije posle izvođenja jedanaesteraca sa 4:3. Penale za Srbiju realizovali su Zđelar, Ristić i Jokić, Mijat Gaćinović je šutirao...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.