Ivanović upozorava: Oprezno na startu

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović upozorava: Oprezno na startu

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da ga raduje pozitivna atmosfera oko fudbalske reprezentacije pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

On je dodao da da se igrači ne zaleću s prognozama i izjavama.

"Euforija je dobra, prija nam ovaj ambijent, ali treba biti oprezan. Mislim da u ovom trenutku moramo biti koncentrisani 100 odsto na sledeću utakmicu i da ne dozvolimo da ispadnemo iz ritma koje nam je potreban za početak kvalifikacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Imamo dosta problema u reprezentaciji. Dobra i pozitivna stvar je što je početak sezone i ima dosta mesta za napredak i ispravke. Svi se nadamo da će predstojeća utakmica biti prekretnica za nas. Bitno je da udjemo na najbolji mogući način, mirno bez tenzije i euforije. Ne treba se zaletati s izjavama i prognozama jer bi to dalo kontraefekat na ekipu", kazao je Ivanović.

Srbija će na početku kvalifikacija za Mundijal 5. septembra od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Irsku u prvom kolu Grupe D.

Ivanović je rekao da utakmica sa Irskom dolazi u "nezgodnom trnutku" jer selekcija Srbije ima dosta problema pošto mnogi od reprezentativaca nisu standardni u svojim klubovima.

"Ne možemo sada da kukamo i ne možemo da razmišljamo o tome. Onih 11 igrača koji izadju na teren moraju da daju maksimum i da pokušaju da naprave dobar rezultat, kako bismo ove kvalifikacije krenuli na dobar način, a ne odmah sebe da izbacimo", kazao je Ivanović.

"Ovo je novi početak. Kvalifikacije traju dve godine, tako da ne mislim da je biti ili ne biti, ne treba da razmišljamo o tome. Treba da razmišljamo o utakmici, da se pripremimo najbolje što možemo i da probamo da je odigramo na najbolji mogući način, iznad svojih mogućnosti kako bismo ostvarili dobar rezultat", dodao je on.

Ivanović je rekao da je novi selektor Slavoljub Muslin u reprezentaciju doneo dobru atmosferu i pozitivnu energiju.

Novi reprezentativac Srbije Aleksandar Katai kazao je da atmosfera u ekipi odlična i izrazio nadu da će ekipa izboriti plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Atmosfera je zaista odlična. Nadam se da će takva i ostati. Nadam se da ćemo protiv Irske zabeležiti prvu pobedu u kvalifikacijama i da ćemo tako nastaviti i izboriti plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Katai.

On nije želeo da daje obećanja uoči početka kvalifikacija, osim da će svaki igrač pružiti maksimum i dodao bi mnogo značila podrška publike.

Fudbaler Andrija Živković ocenio je da će predstojeće kvalfikacije biti teške, ali da reprezentacija mora maksimalno da se pripremi i pokuša da izbori plasman na SP.

"Biće jako teško, jer danas svi igraju fudbal. Mi moramo da se pripremimo najbolje što možemo i da u svakoj utakmici pružimo maksimum kako bismo otišli na Mundijal. Protiv Irske idemo na pobedu, jer nam je jako bitno da počnemo dobro", rekao je Živković.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.