Ivanović: Presedan u fudbalu, ali ne odustajemo od EP

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Presedan u fudbalu, ali ne odustajemo od EP

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je UEFA oduzimanjem tri boda nacionalnom timu napravila presedan, ali je poručio da on i saigrači neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
"Smatram da je reč o presedanu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fudbalu na reprezentativnom nivou. Nadam se da će nadležna lica u procesu donošenja ovakvih odluka još jednom sve analizirati. S druge strane, želim da naglasim da ono što je do nas je da razmišljamo o Evropskom prvenstvu 2016. godine i kako da se mi nađemo u Francuskoj. Pred našom reprezentacijom je ogroman izazov i uveren sam da posedujemo i kvalitet i motiv da se nademo na finalnom turniru", rekao je Ivanović za sajt FS.

Fudbaler Čelsija je dodao da odlazak na prvenstvo Evrope najviše zavisi od državnog tima, kao i da je naredni meč 14. novembra protiv Danske prilika da se stvari vrate na svoje mesto.

"Pred nama je najvažnija, odlucujuća i najteža utakmica, prilika da se pokažemo u najboljem svetlu i ostvarimo željeni rezultat. Uoči niza veoma važnih mečeva naglašavam da je predstojeća od presudnog znacaja, ali izražavam puno poverenje u naš tim i željeni plasman na EP. Jedno obećavam - nikada nećemo odustati. Stvari koje moramo da promenimo su pred nama i promenicemo izgled tabele. Iskreno verujem u konačcan uspeh i zajednicko radovanje povodom plasmana na šampionat u Francuskoj", zaključio je Ivanović.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin protiv Danske i Jermenije igrati bez prisustva publike, dok će FS i albanski savez platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ivanović: Presedan u fudbalu, ali ne odustajemo od EP

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2014

BEOGRAD - Branislav Ivanović, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je danas da je UEFA oduzimanjem tri boda nacionalnom timu napravila presedan, ali je poručio da on i saigrači neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj..."Smatram da je reč o presedanu u fudbalu na reprezentativnom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.