Ivanjica bez Superlige?

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanjica bez Superlige?

Fudbaleri Javora izborili su se za ekspresan povratak u Jelen Superligu ali bi lako moglo da se dogodi da svoje utakmice u elitnom takmičenju naredne sezone igraju van Ivanjice.

Fudbalski klub Javor obezbedio je plasman u Jelen Superligu dva kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije ali bi lako moglo da se dogodi da ljubitelji fudbala iz Ivanjice ostanu bez šanse da u svom gradu uživaju u superligaškim utakmicama.

Rukovodstvo FK Javor vodi velike birokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << borbe kako bi prevazišlo problem sa nerešenim imovinskim odnosima vezanih za zemljište na kojem se nalazi stadion. Nerešeni imovinski odnosi koče početak izgradnje reflektora bez kojih Javoru neće biti omogućeno da igra superligaške mečeve u Ivanjici.

"Još nismo dobili odgovor, vreme prolazi, a novo prvenstvo startuje polovinom jula. Kako stvari stoje, Ivanjica lako može ostati bez superligaškog fudbala" kaže za "Sport" direktor FK Javor Dragan Lazović.

Povratnik u Jelen Superligu već je pripremio finansijska sredstva za izgradnju reflektora ali pomenuti nerešeni imovinski odnosi zemljišta na kojem se nalazi stadion ne dozvoljavaju da se počne sa njihovim postavljanjem.

Načelnik odeljenja za urbanizam u opštini Ivanjica Miljko Glavinić potvrdio je da nije moguće izdati čak ni privremenu dozvolu za izgradnju sve dok sud ne donese odluku u sporu oko nerešenih imovinskih odnosa zemljišta na kom se nalazi stadion.

Ukoliko Javor ne postavi reflektore do početka sezone 2015/2016 Ivanjica neće biti u prilici da gleda superligaški fudbal a ekipa Nenada Vanića igraće svoje utakmice na nekom od stadiona koji ispunjava superligaške uslove.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.