Infantino: SP 2026. godine sa 40 reprezentacija

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infantino: SP 2026. godine sa 40 reprezentacija

Predsednik Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) Đani Infantino insistira da se od 2026. godine na Svetskim prvenstvima poveća broj reprezentacija sa 32 na 40.

Prvi čovek FIFA predložio je takvu ideju i pre nego što je postavljen na tu funkciju u februaru ove godine, a od osam novih mesta dva bi sigurno otišla za afričke selekcije.

- Moj predlog je da 40 selekcija učestvuje na šampionatima, kao i da najmanje dva mesta dobiju reprezentacije iz Afrike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - rekao je Infantino, a prenosi Bi Bi Si.

Format od 32 selekcije biće na naredna dva Mundijala u Rusiji 2018, kao i četiri godine kasnije u Kataru, dok se za sada ne zna domaćin takmičenja 2026.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP 2026. godine sa 40 reprezentacija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2016

Predsednik Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) Đani Infantino insistira da se od 2026. godine na Svetskim prvenstvima poveća broj reprezentacija sa 32 na 40...Prvi čovek FIFA predložio je takvu ideju i pre nego što je postavljen na tu funkciju u februaru ove godine, a od osam novih mesta dva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.