Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Fudbalski savez Srpske da traži prijem u UEFA

BEOGRAD - Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i samoproglašeno Kosovo u UEFA i po istom postupku da dobije punopravni status u toj organizaciji, izjavio je proslavljeni fudbalski trener LJupko Petrović.

"Bilo bi lepo da neki jak savez stane iza ove ideje, osim ako jedni aršini ne važe za Srbe, a drugi za Albance", rekao je za "Kurir" Petrović, koji je sa "Crvenom zvezdom" 1991. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osvojio Kup šampiona.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodobljub Petković izjavio je da priča u vezi sa prijemom samoproglašenog Kosova u UEFA još nije definitivna, jer je Fudbalski savez Srbije /FSS/ najavio žalbu sudu u Lozani.

Petković je istakao da je UEFA prijemom samoproglašenog Kosova prekršila svoj statut, a da je Fudbalski savez Republike Srpske proteklih godina bio njen talac.

"Mi smo htjeli da igramo prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije, Andaluzije. Nisu nam dozvolili jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno. Kada sud u Lozani donese presudu, onda ćemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajaćemo na utakmici sa Srbijom i drugim `A` selekcijama, sigurno", dodao je Petković.

Fudbalski savez samoproglašenog Kosova primljen je prije dva dana u članstvo Evropske fudbalske unije /UEFA/, poslije tajnog glasanja na kongresu u Budimpešti.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.