Grad mode i fudbalske strasti spreman za novi spektal: Milan i Inter 183. put! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2014, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad mode i fudbalske strasti spreman za novi spektal: Milan i Inter 183. put! (VIDEO)

U gradu mode i fudbala Milanu, jedinom sa dva evropska šampiona večeras nas očekuje 183. prvenstveno izdanje Derbija dela Madonina. Posebnu draž okršaju Milana i Intera donosi Roberto Mančini koji je pre samo nedelju dana ponovo postavljen za trenera Nerazura.

Stručnjak koji je predvodio Inter od 2004. do 2008. godine i za to vreme doneo klubu tri „skudeta“ i dva kupa, prihvatio je poziv gazde Tohira kojeg će ovo zadovoljstvo koštati 35.000.000 evra! Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančini će ove sezone zaraditi 2.700.000 evra neto, a naredne dve godine po četiri miliona, čime će postati najplaćeniji stručnjak u Seriji A. Međutim, uz poreske izdatke na ove sume Tohir će morati da iskešira i 14.000.000 evra dosadašnjem treneru Valteru Macariju na osnovu važećeg ugovora!

Poslednji duel Milana i Intera vodili su Sedorf i Macari, a sada će jedan naspram drugog biti Mančini i Inzagi. I dok će nekadašnjem proslavljenom golgeteru Rosonera ovo biti debi-derbi, Roberto je tokom prethodne epizode na Meaci vojevao mnogo duela protiv komšija, ali se nije proslavio jer ima negativan bilans. I posebno pamti 2008. kada su izgubili od Milana 1:2, a pobedonosni pogodak je postigao upravo Filipo Inzagi!



Poput Arsenala i Mančester Junajteda, i Milan i Inter su daleko od vrha, na sedmoj i devetoj poziciji sa 11, odnosno 12 bodova manje od lidera Juventusa. I teško će pored Rome i Napolija čak i do mesta u Ligi šampiona! Milan je četiri meča bez pobede (0-3-1), samo na jednom od 11 susreta uspeo je da sačuva mrežu, a slične probleme s defanzivom ima i Inter. Skoro je izvesno da će Mančini odustati od Macarijeve taktike s trojicom u zadnjoj liniji, ali namerava da na zimu dovede pojačanja među kojima se spominju i naši Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić.

Oba stručnjaka imaju velike probleme s povređenima. Kod Rosonera van stroja su Aleks, Abate, Muntari, De Jong, kažnjen je Bonera, male su šanse da će se oporaviti reprezentativac Montolivo. Nerazuri su pak ostali bez skoro kompletne sredine terena zbog povreda Mvile, Gvarina, Džonatana, ali i suspenzije Medela.

Tradicija je blago na strani Intera, kako u prvenstvenim duelima (68-53-61), tako i u ukupnom skoru (76-62-74), poslednja četiri derbija donela su jedan do dva gola po meču. Rosoneri ove sezone nešto bolje igraju u prvom, a Nerazuri u drugom poluvremenu. Za Inter je posebno kritičan start utakmice, jer su u prvih 15 minuta postigli jedan, a primili čak pet golova!

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.