GSP nije osnivač FK Polet

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GSP nije osnivač FK Polet"

V.d. direktora JKP GSP Željko Milković zapanjen je što je dobavljačima upućeno pismo iz GSP u kojem se u ime "naše kompanije" traži donacija za fudbalski klub.

"Taj dopis je potpisala osoba koja je zaposlena u našoj kompaniji, ali koja nema ovlašćenje da na ovaj način komunicira sa našim poslovnim partnerima. Zbog ovog čina protiv te osobe biće pokrenut disciplinski postupak. GSP Beograd nije osnivač FK GSP Polet, a decenijama je važila praksa da se ovaj klub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neformalno pomaže", naveo je Milković u saopštenju.

On je objasnio da je, kada je izabran za vršioca dužnosti direktora "tu praksu prekinuo i nije dozvolio da se tom fudbalskom klubu plati oko osam miliona dinara".

"Neću da dozvolim da bilo koji dobavljač GSP Beograd uplati ovom klubu jedan dinar. Ako te kompanije imaju viška para, neka ih uplate za obnovu poplavljenih kuća u Obrenovcu. Čim sam saznao za ovo pismo, uputio sam svoje pismo svim dobavljačima u kojem sam ih obavestio da ne uplaćuju novac FK GSP Polet", piše u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktora GSP istakao je da je dao nalog pravnoj službi da se iz grba i naziva tog kluba uklone znak i naziv GSP.

"Nemam obraz da tražim od građana da plaćaju karte za prevoz, a da se te pare koriste za stvari koje nemaju veze s prevozom, kao što je fudbalski klub, jer svi moramo da štedimo. Građani treba da znaju da se u GSP Beograd od sada domaćinski posluje i da veoma vodimo računa o svakom dinaru koji nam je poveren na upravljanje", rekao je Milković.

Nedavno se svim kompanijama koje su dobavljači JKP Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, pismom obratio Radoslav Nikolić, predsednik FK Polet, koji je svojevremeno bio generalni direktor GSP. U pismu je netačno navedeno da je GSP osnivač FK GSP Polet i da GSP poziva svoje dobavljače da daju donaciju FK GSP Polet.

Gradski menadžer Goran Vesić je pozvao sve kompanije koje su dobile to pismo, da ne uplate novac tom fudbalskom klubu i najavio disciplinski postupak protiv osobe koja je uputila pismo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.