Izvor: HotSport.rs, 24.Maj.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD NIŠ STAO U ODBRANU RADNIČKOG: Brine nas mogućnost da licenca pripadne klubu koji „radi na crno“!

Povodom situacije oko dobijanja Evro licence oglasio se i grad Niš, putem svojeg zvaničnog sajta.

Svakoga dana u fudbalskoj Srbiji pojavljuju se neki novi povodi za prepirke, a najnoviji je povodom dodeljiva Evro licence ekipi Mladosti iz Lučana.
VELIKI PREVID FSS: Mladost neregularno igrala, Nišlije podnose ostavke?!
Rukovodstvo Radničkog ismatra da su Lučanci ovu licencu dobili mimo propisa, a uz svoj klub stao je i grad Niš koji se javnosti obratio >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << saopštenem koje prenosimo u celosti:
-Fudbalski klub Radnički Niš je gradski klub i stoga smo izuzetno zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u vezi sa dobijanjem evro licence. Kao Grad uvek smo se trudili da pomognemo FK Radnički da prevaziđe finansijske probleme koje je imao u prethodnom periodu kako bi nesmetano mogao da se takmiči u domaćoj fudbalskoj ligi i kako bi poštovao sve zakone naše države.
– Iz tog razloga brine nas činjenica da pojedini fudbalski klubovi, koji su dugogodišnji rekorderi u dugovanjima i čiji su računi godinama u blokadi, sada bukvalno „preko noći“ pronalaze novac i deblokiraju račun. Smatramo da ne bi bilo dobro da se ignorišu zakoni naše Republike i da je potrebno da se pravila poštuju u kontinuitetu, a ne samo onda kada pojedincima to odgovara. Fudbal nije samo igra na terenu već i rezultat domaćinskog poslovanja klubova i ispunjavanje zakonom predviđenih obaveza.-
-Kao Grad zabrinuti smo razvojem situacije i mogućnošću da licenca pripadne klubu koji godinama radi „na crno“. Ukoliko se to zaista bude dogodilo, definitivno će se nagraditi nepoštovanje države i njenih zakona. Podaci kojima raspoležemo govore da je niški Fudbalski klub Radnički samo u poslednja dva meseca platio oko 9 miliona dinara na ime poreza Republici Srbiji, kao i 30 miliona dinara za zaostala dugovanja iz prošlosti.-
-Grad Niš nastaviće da podržava niški sport i sportiste i iskreno se nadamo da će poštovanje zakona ove države biti nešto što je iznad svega- navodi se u saopštenju člana Gradskog veća za sport Branislava Kačara.
The post GRAD NIŠ STAO U ODBRANU RADNIČKOG: Brine nas mogućnost da licenca pripadne klubu koji „radi na crno“! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADNIČKI IZ NIŠA: Zabrinuti smo mogućnošću da licenca pripadne klubu koji godinama radi na crno

Izvor: Kurir, 24.Maj.2017

...Preciznije član gradskog veća za sport grada Niša, čije saopštenje prenosimo u celosti.."Fudbalski klub Radnički Niš je gradski klub i stoga smo izuzetno zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u vezi sa dobijanjem evro licence Kao Grad uvek smo se trudili da pomognemo FK Radnički da prevaziđe...

Nastavak na Kurir...

Nišlije se pitaju kako klubovi ''rekorderi u dugovanjima'' preko noći pronalaze novac

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2017

Povodom aktuelne situacije oko (ne)dodeljivanja evropskih licenci, a koju u niškom Radničkom očekuju da dobiju, oglasilo se i Gradsko veće za sport grada Niša...Podsetimo, ono što je još uvek neizvesno, iako je superligaška sezona okončana, jeste da li će četvrti srpski predstavnik u Evropi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.