Fudbal: Vreme za pobedu Radničkog

Izvor: Šumadija Press, 09.Okt.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Vreme za pobedu Radničkog

Utakmice devetog kola Prve lige Srbije, u kojem kragujevački tim dočekuje Slobodu iz Užica (15,00), na programu su sutra.

Ova dva kluba dobro se poznaju i iz superligaških dana. Statistika pokazuje da su susreti Radničkog 1923 i Užičana uvek bili neizvesni i zanimljivi. Od šest odigranih susreta obe ekipe zabeležile su po dve pobede, dva remija i isto toliko poraza. Prethodni duel na „Čika Dači“, odigran u aprilu prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << završen je bez pobednika (1:1). Radnički 1823 je ostao u Superligi, a Sloboda se preselila u niži rang, Prvu ligu Srbije. Sada Užični imaju iskusniju ekipu, koja je bolje plasirana, a domaći tim sa podmlađenim sastavom, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i priželjkuje prvu pobedu, koja mu je izmakla protiv Proletera iz Novog Sada, na prethodnoj utakmici na „Čika Dači“.

Radnički 1923 je dobro odigrao i u Kruševcu, posebno u drugom poluvremenu, ali se vratio bez bodova. Za protivnika ima ekipu koja je zabeležila tri pobede i dva remija i zauzima šesto mesto na tabeli. U kragujevačkom prvoligašu, koji je na poslednjoj poziciji, sa samo dva boda, veruju da je vreme da na „Čika Dači“ zabeleže prvu pobedu. U stručnom štabu i među igračima veruju da to neće biti lako, ali uzdaju se u mladost i sreću, jer i protivnik želi bodove da bi se zadržao u gornjem delu tabele. Ovakva očekivanja novinarima su juče preneli novi trener Radovan Radković i vezista Branislav Čonka.

– Uvek očekujemo pozitivan rezultat, ali on zavisi od toga kako se bude odvijala utakmica. Ovo je treća nedellja našeg zajedničkog rada i već je prošao proces upoznavanja. Ekipa se adaptirala na mene i ja na igrače, tako da igramo sve bolje i mogli bismo da počnemo i da pobeđujemo i osvajamo po tri boda. Ekipa Slobode je čvrsta i nezgodan protivnik. Ako nastavimo da igramo kao protiv Proletera i kao u drugom poluvremenu u Kruševcu možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Imamo mladu ekipu, ali fizička priprema samo donekle utiče na igru. Ova ekipa ima određeni kvalitet, ali i neiskustvo za ovaj rang takmičenja. Kroz naredne utakmice očekujem da će će igrati mirnije i stabilnije i da će to i rezultati pratiti – procenjuje novi trener Radničkog 1923 Radaković.

Branislav Čonka je vezni fudbaler, jedan od retkih, koji je drugu sezonu ostao uz Radnički 1923 od mnoštva igrača koji su prodefilovali na „Čika Dači“. Ostao je i posle preseljenja u niži rang, Prvu ligu Srbije. Bio je povređen, ali se oporavio i veruje da neće biti lako, ali da njegova ekipa može i do tri boda.

Čeka nas teška utakmica. Mislim da je vreme da i nama krene i da osvojimo tri boda. Pokazali smo da možemo da igramo i sa iskusnijim ekipama, kao što smo odigrali posebno u drugom poluvremenu protiv Napretka. Nadam se da ćemo u subotu uspeti da zabeležimo prvu pobedu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da nam pomognu da ostvarimo dobar rezultat – rekao je brzonogi vezista Čonka na jučerašnjoj konfrenciji za novinare u Radničkom 1923, pred susret sa Slbodom.

Trener Radaković sutra neće moći da računa na Vidovića i Trajkovića, koji će pauzirati zbog kartona.

Susret Radnički 1923 – Sloboda na stadionu „Čika Dača“ sutra počinje u 15 časova.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Radnički „probija led“ protiv Užičana (subota, 15h)

Izvor: KGsport.info, 10.Okt.2015, 11:14

. U utakmici devetog kola Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 dočekaće danas na „Čika Dači“ od 15 časova ekipu Slobode iz Užica. . Kragujevčani i dalje čekaju na prvu pobedu u Prvoj ligi, a novu priliku da do nje konačno i dođu imaće danas protiv tradicionalno neugodnih Užičana....

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.