Fudbal: Preokret pored pruge

Izvor: Šumadija Press, 25.Nov.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Preokret pored pruge

POBEDA BELOŠEVAC – SLOBODA (GRBICE) 2:1 (1:1)

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 50. Sudija: Darko Petrović. Pomoćnici: Lazar Rovčanin i Ivan Petrović (svi iz Kragujevca). Strelci: Marković u 23. i Ilić u 80. zminutu za Pobedu Beloševac, Bajović u 8. minutu za Slobodu. Žuti kartoni: Obradović, Gogić, Đinović, Milisavljev ić (Pobeda Beloševac), Radotić, Stojanov (Sloboda). Crveni kartoni: Marković u 43. (Pobeda Beloševac), Bajović u 74. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << minutu (Sloboda).

POBEDA BELOŠEVAC: Obradović, Gogić, Stolić, S. Petrović, V. Petrović, Jakovljević (Milisavljević), Ilić, Šorić (Aleksić), Đinović (Ivanović), Marković, Stojadinović.

SLOBODA: Stepanović, Branković (Ranković), Radotić, Stević, Nikolić, Todorčević, Begović (J. Jovanović), Stojanov, Stevanović, M. Jovanović, Bajović.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Ilić (Pobeda Beloševac).

Samo nekoliko meseci ranije na igralištu pored pruge u Beloševcu gledaoci su pratili srpskoligaški fudbal. Besparica i problemi u organizovanju učinili su svoje i ekipa Pobeda Beloševac je uz velike teškoće, umesto u Zoni „Morava“, odakle je izbačena posle ispadanja iz Srpske, igra u Prvoj gradskoj ligi i ipak je, zahvaljujući grupi entuzijasta, preživela.

Uspela je sa potpuno novim timom skrpljenim od nekadašnjih igrača i mladića iz podmlatka da startuje u Prvoj gradskoj ligi i bori da ne ispadne i iz ovog stepena takmičenja.

U pretposlednjem, 16. kolu jesenjeg dela prvenstva Pobeda Beloševac je odmerila snage sa bivšim zonašem Slobodom iz Grbica i zabeležila sedmu pobedu od 2:1, do koje je teško došla. Gosti su su u 8. minutu došli u vođstvo i priredili neprijatno iznenađenje malobrojnim domaćim navijačima. Nenad Bajović je iskorstio centar sa leve strane i savladao golmaan Ivicu Obradovića. Beloševčani su se brzo vratili u igru i uspeli u 23. minutu minutu pogotkom Miloša Markovića, nekadašnjeg kapitena Pobede Beloševac, da izejadnači na 1:1, posle kontranapada i centaršuta sa desne strane.

Očekivalo se da će domaći tim posle ovog pogotka krenuti ofanzivnije i slomiti otpor Grbičana. Međutim, u 43. mintu, zbog nesportske reakcije na odluku sudije, iskuljučen je strelac izjednačujućeg pogotka Marković i Beloševčani su ostali sa igračem manje. Nastavili su da stvaraju šanse, ali su im posao olakšali gosti koji su, takođe, ostali sa igračem manje, jer je u 74. minutu zbog drugog žutog kartona i strelac pogotka za Slobodu Bajović morao u svlačionicu.

Gol odluke deset minuta pre kraja utakmice za domaćina postigao je iskusni Nenad Ilić, koji se vratio da pomogne Pobedi Beloševac da se zadrži u Prvoj Gradskoj ligi. On se u protivničkom kaznenom prostoru izborio za loptu i kada su Grbičani očekivali jak udarac, samo je plasirao loptu u nebranjeni ugao golmana golmana Stepanovića i obezbedio Beloševčanima pobedu od 2:1.

U ostalim susretima 16. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Kolonija – Borac (D) 0:0, Maršić – Jedinstvo 1:0, Ćava – Budućnost (R) 1:1, Vinogradi DB – Korićani 0:1, Sloga (D) – Partizan 2:1, Vodojaža – Sušica 0:0 i Srbija – Šumadinac KG 2:1.

Posle pobede, Pobeda Beloševac je popravila plasman na tabeli za tri mesta i sa 21 bodom došla na 11. poziciji, a Sloboda je ostala u gornjem delu tabele. U narenom, poslednjem kolu ove jeseni Pobeda Beloševac je gost Šumadinca KG u Velikim Krčmarima, a u ostalim susretima sastaju se: Sušica – Srbija, Partizan (C) – Vodojaža,

Korićani – Sloga (D), Jadran – Vinogradi DB, Budućnost (R) –Mladost (P), Jedinstvo – Ćava, Borac (D) – Maršić i Sloboda – Kolonija.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.