Fudbal: Kragujevačka jesen bez pobede

Izvor: Šumadija Press, 22.Nov.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbal: Kragujevačka jesen bez pobede

KOLUBARA – RADNIČKI 1923 1:0 (1:0)

LAZAREVAC – Stadion: Gradski. Gledalaca: 300. Sudija: Siniša Sremac (Ruma). Pomoćnici: Nikola Mladenović (Jagodina) i Denis Ferček (Aleksinac). Strelac: Dinčić u 23. minutu. Žuti kartoni: Šakić, Spasojević (Kolubara).

KOLUBARA: Ranković, Radenović, Šakić, Milošević, I. Stojanović (Spasić), Spasojević, Dinčić (Z. Stojanović), >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Stojković, Paunović, Milošković (Milojević), Jović.

RADNIČKI 1923: Kostić, Nikolić, Miletić (Andrić), Živanović, Spasojević, Vidović, Aleksić, Nedeljković (Vilotijević), Gavrović (Popović), Stević, Lukić.

IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Stojković (Kolubara).

Poslednja nada mladog tima Radničkog 1923 da zabeleži prvu pobedu u jesenjem delu ptvenstva Prve lige Srbije pokopana je juče u rudarskom Lazarevcu.

U duelu dve poslednje ekipe na tabeli pobeda je pripala srećnijoj i iskusnijoj Kolubari, koja je uspela minimalcem da osvoji bodove i uveća svoj bodovni saldo, a kragujevačkog prvoligaša ostavi prikovanog za poslednje mesto.

Po ko zna koji put, tim Radničkog 1923 platio je danak neiskustvu i nespretnoj igri u zadnjoj liniji. Kolubara je znalački iskoristila grubu grešku odbrane i postigla gol koji je odlučio pobednika. Prilikom izbacivanja lopte pogrešio je golman Kostić, do nje je u 23. minutu došao Stojković i sa oko 25 metara zatresao praznu mrežu golmana Radničkog 1923, koji je izašao izvan kaznenog prostora.

Podmlađeni tim kragujevačkog prvoligaša nastavio je borbenom igrom, da ispravi grešku i što pre dođe do izjednačenja i eventualnog preokreta, ali nije uspeo. U prvom delu Stević je pokušao da poravna rezultat, ali je golman Ranković uspeo da loptu izbaci u korner.

U drugom poluvremenu, iskuanija i spremnija ekipa Kolubare, opsedala je gol Kragujevčana, ali nije uspela da povisi rezultat. Zbog nespretnosti napadača u zelenim dresovima, ali i borbenoj igri u odbrani Radničkog 1923 mreža se više nije zatresla. „Zasluge“ za to pripadaju i napadačima Paunoviću i Miloškoviću, Kragujevčaninu u dresu lazarevačkog srpskoligaša, koji su bili neprecizni u završnici.

Strelac odlučujućeg pogotka, Stojković, imao je šansu da iz slobodnog udarca poveća vođstvo domaćina, ali je sreća bila na strani mladog tima Radničkog 1923, jer je samo uzdrmao prečku.

Tako je u Lazarevcu juče propuštena i poslednja prilika kragujevačkog prvoligaša da u duelu sa direktnim konkurentom za ispadanje iz lige zabeleži prvu pobedu ili bar ostane neporažen. Jesenji deo prvenstva završen je katastrofalno sa svega četiri remija i 11 poraza, što se odavno nije desilo. Strelci su dali 12, a odbrana je primila najviše golova, 30. Biće veoma teško da se Radnički 1923 na proleće spasi ispadanja i iz ovog stepena takmičenja.

U ostalim susretima 15. kola Prve lige Srbije postignuti su sledeći rezultati: Bačka – ČSK Pivara 1:0, Zemun – Inđija 1:0, Sinđelić – Loznica 3:0, BSK Borča – Sloboda 1:0, Bežanija – Napredak 0:2 i Dinamo – Proleter (NS) 1:0.

Jesenji prvak je ekipa Napretka iz Kruševca, a Radnički 1923 je na poslednjem mestu sa zaostakom čak 12 bodova u odnosu na Kolubaru i Slogu iz Petrovca na Mlavi.

Prolećni deo prvenstva počinje 5. marta, gostovanjem Radničkog 1923 u Zemunu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.