FSS uputio žalbu Sportskom sudu u Lozani povodom primanja Kosova u UEFA I FIFA!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2016, 06:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS uputio žalbu Sportskom sudu u Lozani povodom primanja Kosova u UEFA I FIFA!

Fudbalski savez Srbije uložio je žalbu Sportskom sudu u Lozani (CAS), jer je UEFA u svoje članstvo primila kosovski fudbalski savez, iako za to ne ispunjava uslove prema Statutu UEFA.

To je Tanjugu potvrdio Gabrijel Lanski, partner u advokatskoj kancelariji „Lanski, Gancger i partner" koju je FSS angažovao za zastupanje u ovom predmetu.

- Naša kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zastupa interese FSS-a protiv ove odluke, i zato smo dostavili žalbu CAS-u - rekao je Lanski.

On ističe da je UEFA prekršila sopstveni Statut, po kom članica UEFA može biti samo fudbalska asocijacija zemlje koja je ujedno i članica Ujedinjenih nacija.

- Kao što znamo, Kosovo nije član UN i zato ne može ni Fudbalski savez Kosova da bude član UEFA - konstatuje Lanski.

Prema njegovim rečima, određene interesne grupe su želele da promene statut UEFA, ali ova namera nije realizovana, zbog čega je, nakon odluke o članstvu, Statut prekršen. On je uveren da će FSS pobediti u ovom sporu, jer je odluka UEFA nelegalna.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Srbija podnela žalbu Sudu u Lozani zbog poteza UEFA

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2016

Fudbalski savez Srbije uložio je žalbu Sportskom sudu u Lozani (CAS), jer je UEFA u svoje članstvo primila takozvani kosovski fudbalski savez, iako za to ne ispunjava uslove prema Statutu UEFA.. . „Naša kancelarija zastupa interese FSS-a protiv te odluke i zato smo dostavili žalbu CAS-u“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.