FSS u ponedeljak traži obrazloženje odluke Uefe

Izvor: Politika, 25.Okt.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS u ponedeljak traži obrazloženje odluke Uefe

U slučaju da ne bude zadovoljan odgovorom Disciplinske komisije naš Savez će se žaliti

Fudbalski savez Srbije je iznenađen i nezadovoljan odlukom Disciplinske komisije Uefa da se Srbiji oduzmu tri boda čime je u samom startu naša reprezentacija rezultatski hendikepirana u odnosu na ostale rivale u grupi. Sportsko a posebno fudbalsko pravo ne pamti da su jednoj reprezentaciji najpre dati a potom i oduzeti bodovi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Zbog toga će Fudbalski savez Srbije u ponedeljak poslati zvaničan zahtev u kome traži obrazloženje odluke Disciplinske komisije, koja je prekjuče donela odluku u Nionu. Naš Savez traži da to telo Uefe objasni na koji način su članovi Disciplinske komisije bazirali konačnu odluku o kažnjavanju FSS nakon prekinute utakmice u Beogradu, odigrane 14. oktobra. Ključ leži u disciplinskom pravilniku koji mora da objasni i obrazloži čitavu presudu. U slučaju da FSS ne bude zadovoljan obrazloženjem, tražiće  nove činjenice u dopunskom postupku, a to će onda biti osnov za formulisanje same žalbe, odnosno drugostepenoj komisiji Uefe.

Nema sumnje da će i FS Albanije tražiti obrazloženje, pa po rečima neimenovanog delegata Uefe postoji mogućnost da Komisija za žalbe, koja je sada relevantna u donošenju novih presuda, možda donese i drugačiju odluku, koja će biti u interesu i jedne i druge strane. To bi praktično značilo da još uvek postoji mogućnost odigravanja novog susreta na neutralnom terenu, što zapravo jeste bila jedna od željenih opcija FSS. Vrlo je važno šta je delegat meča napisao u svom izveštaju, da li se striktno pridržavao činjenica koje je napisao posle prekinute utakmice, ili je, u međuvremenu, „zaboravio” da napiše ono što je rekao. Zato bi možda nova utakmica smirila uzavrele strasti, pružila priliku igračima da pokažu ko je u ovom trenutku bolji na terenu. Pored ove dve strane FS Srbije i FS Albanije postoji i treća strana a to je Disciplinski inspektor koji štiti interese Uefe.

Po svemu sudeći prekjučerašnja odluka iz Niona nije konačna, jer postoje ozbiljne indicije da su članovi Disciplinske komisije radili pod pritiskom, koji i danas žestoko vrši albanska strana, lobirajući na sve strane u Švajcarskoj.

D. Todorović

objavljeno: 26.10.2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.